Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 mei 2013 @ 01:51 door Travelboy , 1359 keer bekeken

20 tips voor 'roadtrips on a budget'. Onderverdeeld in de categorieën: routeplanning, parkeren, huurauto's, wegvoorzieningen, verzekeringen en brandstof.

Routeplanning

1 Bespaar enkele tientjes op tolwegen
Hoef je niet zo snel mogelijk van a naar b te komen? Bespaar dan geld door op routeplanners als www.viamichelin.com de tolwegen uit te vinken. Zo scheelt bijvoorbeeld de rit van Maastricht naar Barcelona al snel € 80. Uiteraard nog wel even extra brandstofkosten door eventuele omwegen doorberekenen.


2 Carshare voor nop door Europa
Op de website van Carpooling en Roadsharing kun je een lift aanbieden of aanvragen voor routes binnen Europa. Je ziet meteen een profiel van je medereizigers, hun reismotivaties en of er om een (bescheiden) brandstofvergoeding wordt gevraagd. Kosten- en -milieubesparend plus kans op leuke reisontmoetingen.

 

3 Betaal € 1,50 voor een dag parkeren met P+R
Parkeer+Reis (P+R)-voorzieningen bij een halte of station net buiten stadscentra, bedoeld voor automobilisten die met het openbaar vervoer verder willen reizen, bieden veel voordeligere parkeertarieven dan de binnenstad. Ook buiten Nederland zijn P+R’s goed ingeburgerd. Zo betaal je in Berlijn bij een P+R gemiddeld € 1,50 per dag in plaats van per uur in het centrum. Voor een overzicht van P+R’s in Europese steden zie www.centrumparkeren.nl.


4 Betaal nooit meer boetes
Nooit meer haasten om je parkeertijd niet te overschrijden? En nooit meer parkeerboetes? Schakel de Parkmobile-service in. Je meldt iedere ‘parkeeractie’ aan en af met een belletje, sms’je of de bijbehorende app en betaalt achteraf online voor de werkelijk geparkeerde tijd. Reeds beschikbaar in Nederland, Duitsland en de VS, www.parkmobile.com.


5 Betaal 50% minder parkeerkosten in de stad
Stel, je wordt gedwongen je auto midden in de stad te parkeren. Via de website en app van Parkme.com kun je op een interactieve kaart snel zien waar je in het centrum het voordeligst je auto kunt neerzetten, gebaseerd op uur-, dag-, nacht- en maandtarieven. Zo zie je in één oogopslag dat bijvoorbeeld in hartje Londen parkeerplekken die één straat van elkaar verwijderd zijn 50 procent in prijs kunnen verschillen. Beschikbaar voor de VS en grote steden in Europa.


6 Vermijd hotelgarages
Parkeren in een hotel mag dan handig zijn, je betaalt wel forse bedragen voor het gemak. Maak niet de fout dat een parkeerplaats in een chic hotel wel inbegrepen zal zijn bij de service. Zeker in de VS is valet parking (service waarbij je auto wordt opgehaald en gebracht door een chauffeur) helemaal ingeburgerd en dient naast de parkeerkosten ook nog fooi te worden betaald.

 

Lees verder op www.columbusmagazine.nl/special/5919/bespaar_honderden_euros_op_je_volgende_autovakantie_-_huurautos_plus_wegvoorzieningen.html

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.