Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 12 juni 2013 @ 23:30 door Travelboy , 1337 keer bekeken

REIZEN Magazine test zeven hotels van budgetketens langs populaire routes in Frankrijk en Duitsland. Daarover lees je alles in ons juninummer (2013). Hier: slimme tips voor snelweghotels

 

10 tips voor snelweghotels

1: Boek de kamer vooraf thuis via internet. Iedere keten beschikt over gebruiksvriendelijke websites met kaartjes, foto’s en vaak ook vroegboekkortingen. Dat scheelt eventuele teleurstellingen onderweg.

2: Niet ieder ‘snelweghotel’ publiceert een volledig adres (met straatnaam en huisnummer) op zijn website. Soms worden ook coördinaten vermeld die het navigeren een stuk makkelijker maken.

3: Lees goed op de website hoe je het hotel binnenkomt. Personeel is namelijk niet (altijd) aanwezig in snelweghotels, zodat je soms alleen naar binnen kunt met een code of creditcard.

4: Neem een eigen hoeslaken mee voor het dekbed/deken. Slaapt en ruikt wel zo fris.

5: Zorg ook voor eigen eten en drinken, want op de inhoud van drank- en snoepautomaten na, valt er weinig te ‘halen’ in de goedkoopste budgethotels. Een hamburgergigant is daarentegen meestal wel op loopafstand te vinden.

6: In Duitsland zijn er weinig budgethotels van bekende ketens direct langs de Autobahn te vinden. Een overnachting onderweg vergt dus iets meer planning en voorbereiding omdat er vaak uitgeweken moet worden naar nabij gelegen dorpen en steden.

7: Onze vuistregel: hoe goedkoper het hotel, hoe later je moet arriveren. Want in die spotgoedkope accommodaties wil je doorgaans zo min mogelijk tijd spenderen.

8: Sluit de hotelkamer van binnenuit. De kans is klein, maar je zult niet de eerste zijn die in een anoniem snelweg wordt bestolen.

9: Toch nog geen hotel geboekt? Booking.com heeft een speciale app voor last minute boekingen, handig voor onderweg: https://itunes.apple.com/app/booking.com-tonight-last-minute/id516563800?mt=8

10: Handige gids is Links + Rechts der Autobahn met 4500 adressen (waarvan 2400 in Duitsland) langs de snelwegen in 22 Europese landen. www.linksundrechts.com/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.