Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 januari 2013 @ 01:34 door Travelboy , 1527 keer bekeken

Goed nieuws voor wie vaak verre reizen op de agenda heeft staan: 'Jet Lag Rooster' helpt je sneller aan te passen aan nieuwe tijdzones. De website berekent je persoonlijk 'jetlagplan' door zich te baseren op de wetenschap van circadiaanse ritmes.

 

Het onderliggende algoritme berekent wanneer je (kunst-) licht of duisternis moet opzoeken, ook al ben je slaperig of net klaarwakker. Hierdoor kunnen reizigers de jetlag minimaliseren.

De onaangename symptomen van jetlags kunnen een zware domper op je plezier en/of productiviteit zijn. Van oververmoeidheid en een onhelder hoofd tot darmproblemen. Onderzoek op muizen toonde aan dat frequente jetlags de kans op kanker zouden vergroten.

Jetlagplan
Jay Olsen van de Simon Fraser universiteit riep 'Jet Lag Rooster' in het leven om mensen enkele simpele stappen te geven om de circadiaanse ritmes van hun lichaam te resetten en jetlags geen kans te geven. Op de website wordt gepolst naar reisbestemming en vertrekpunt, exacte data, uurschema's, duur van de vlucht én het normale slaappatroon. Met deze informatie wordt je persoonlijk jetlagplan berekend.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.