Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2013 @ 00:17 door Travelboy , 1586 keer bekeken

Instagram voor beginners: tips en tricks om aan de slag te gaan

 

De populariteit en bekendheid van de app Instagram blijft onverminderd groeien. Veel smartphone-gebruikers hebben de app al op hun telefoon staan en gebruiken deze veelvuldig. De app biedt gebruikers de mogelijkheid om foto's te maken, bewerken en te delen. Voor veel mensen is Instagram nog een beetje onbekend. Daarom help ik je graag met aan de slag gaan met Instagram. Het is niet moeilijk, maar met een paar tips en tricks wordt het wel nóg leuker!

Na het downloaden van de gratis app maak je een account aan. Je kunt dit account koppelen aan je Facebook-account of gewoon een regulier account aanmaken. Via het regulier account kun je ook foto's posten naar Facebook en Twitter, dus het is niet per se nodig om je account op voorhand al te koppelen. Eerst is het tijd om je profiel te bewerken. Je kunt bijvoorbeeld in de bio iets leuks over jezelf vertellen en een website toevoegen. Ook kun je hier instellen dat wanneer iemand je wil volgen, je hiervoor eerst toestemming moet geven. Daarmee scherm je je foto's af, en zijn die voor niet-vrienden ook niet zichtbaar. Onderin zie je vijf tabbladen die ik je nu ga uitleggen. 

 
Aan de slag met Instagram
Het eerste tabblad (huis) geeft een tijdlijn weer met daarin de foto's van de personen die je volgt. Aangezien je net bent begonnen, zul je hier nog niks zien maar daar komt snel verandering in. Het tweede tabblad is om mensen te zoeken die je wilt volgen. Je ziet hier bovenin 'gebruikers en hashtags' staan. Toets daar 'Travelvalley' in en ons profiel komt naar boven. Je ziet hier een blauw tabblad met 'volgen' staan. Wanneer je hierop klikt volg je meteen Nederlands leukste account ;-). Je kunt ook zoeken op hashtags. Hier kom ik later op terug. Via het tandwieltje rechtsboven in het scherm kun je je vrienden zoeken die je al op Facebook hebt. Het derde tabblad (voor het plaatsen van foto's) sla ik ook even over en ga door met het vierde tabblad (hartje). Wanneer iemand je foto leuk vindt of volgt, dan is dat hier zichtbaar. Het laatste tabblad is een overzicht van je account met straks je geplaatste foto's. 
 
Foto's plaatsen op Instagram
We gaan naar het derde tabblad (camera). Wanneer je hier op klikt, kom je in de camera-instelling. Je kunt nu een foto maken maar ook een foto uit je filmrol halen. Ook heb je tegenwoordig de mogelijkheid om te filmen (max. 15 sec.). Ik zal een foto uit mijn fotorolletje halen van mijn geliefde stad Florence voor het voorbeeld. Klik op 'bijsnijden' en je kunt gaan beginnen het bewerken van de foto.

instagram2

Instagram biedt je de mogelijkheid om met 19 verschillende filters, die elk een eigen effect hebben, je foto te bewerken. Je hebt tevens de mogelijkheid om de foto recht/schuin te zetten, een rand toe te voegen, de scherpte te benadrukken of de foto van meer contrast te voorzien. Probeer gewoon wat uit, mogelijkheden genoeg! Ben je tevreden over je foto dan kun je rechtsboven op 'volgende' klikken. Hier kun je nog een stukje tekst toevoegen. Je ziet dat ik hashtags gebruik in het voorbeeld. Dit werkt hetzelfde als met Twitter en inmiddels ook op Facebook.

instagram-tips

Dit doe je om meer reacties en followers te krijgen. Je kunt de foto ook een locatie geven, mensen toevoegen en uiteraard delen via onder andere Facebook en Twitter. Ben je klaar dan kun je de foto gaan delen met de rest van de wereld!

foto-instagram 

Ben je op zoek naar nog meer leuke travel-accounts op Instagram, lees dan ook onze blogpost over 'Reisbloggers die je moet volgen op Instagram'.  
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.