Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 oktober 2013 @ 00:02 door Travelboy , 2294 keer bekeken

Veel Nederlanders weten te weinig over het nut van een reisverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Marketresponse onder ruim 550 consumenten. Er is veel onduidelijk over wanneer je de reisverzekering nodig hebt en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Helft vakantiegangers eigen land zonder reisverzekering

De helft van de vakantiegangers in eigen land gaat zonder reisverzekering op pad. Voor een meerderheid is het niet duidelijk of een reisverzekering ook nodig is in Nederland. Maar als je een overnachting boekt in Nederland, kun je de bagage, de vakantie en jezelf al verzekeren tegen diefstal of een ongeval. Voor een vakantie in het buitenland, sluit acht op de tien Nederlanders een reisverzekering af. Dit is in tweederde van de gevallen een doorlopende reisverzekering. De voornaamste reden om geen reisverzekering af te sluiten, is dat ze sceptisch zijn over het nut en de voorwaarden.

Een op vijf Nederlanders niet op de hoogte van verschillende dekkingen

Er is veel onwetendheid bij de verzekerde. Een op de vijf Nederlanders weet bijvoorbeeld niet welke schade tijdens de vakantie door welke type verzekering wordt gedekt. Onder jongeren is zelfs ruim een derde hiervan niet op de hoogte. 17% van de vakantiegangers die afgelopen zomer een kortlopende reisverzekering afsloot, weet ook niet meer bij welke verzekeraar ze dit hebben gedaan. Mogelijk wordt dit ook verklaard doordat een reisverzekering via een reisorganisatie wordt geboekt. Dit is alleen vaak een stuk duurder. Daarom loont het om je kortlopende reisverzekering online te vergelijken.

Reisverzekering erg belangrijk

Een reisverzekering is wel belangrijk voor veel mensen. Een vervelende gebeurtenis tijdens de vakantie heeft veel impact op de vakantiebeleving. De gebeurtenissen lopen uiteen: van gestolen schoenen tot ernstige ziekte of zelfs overlijden in het buitenland. Ondanks de vervelende ervaring wordt de schade vaak niet geclaimd. Heb je schade tijdens je vakantie? Je kunt altijd een schadeformulier invullen. Dan krijg je snel duidelijkheid of dit wordt vergoed.

Vergelijk en sluit reisverzekering af via Independer

Ben je nieuwe vakantieplannen aan het maken, bijvoorbeeld voor de wintersport? Bij je zoektocht voor de juiste vakantie hoort ook een vergelijking van de reisverzekering. Kijk bij elke vakantie even of je nog de beste reisverzekering hebt en de juiste dekkingen. Bij Independer kun je dit snel online reisverzekeringen vergelijken en afsluiten.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.