Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 oktober 2013 @ 03:59 door Travelboy , 1413 keer bekeken

Als je een vlucht zoekt, zeker als je goedkoop wilt reizen, is er een grote kans dat je een overstap hebt. In plaats van de vervelende overstap of nog vervelendere overstap als je via Amerika vliegt, kun je het ook anders aanpakken en er juist gebruik van maken!

 

Je plakt er een paar extra dagen aanvast in de bestemming waar je over moet stappen! Dit hoeft niet duurder te zijn, maar kan zelfs goedkoper uitpakken.

 

Hoe pak je het aan?

Stap 1: Zoek de vlucht die je wilt maken via een ticketsite en bekijk de overstaplocaties.

Stel ik wil naar Cancun, Mexico, dan is er vaak een overstap op Miami. Als je de vlucht uitkiest zijn er vaak meerdere opties mogelijk qua tijden, maar dan heb je een overstaptijd tussen de 2 en 10 uur, waar je niet zoveel aan hebt.

Stap 2: Gebruik de optie ‘stopover’ of ‘meerdere bestemmingen’ via de ticketsite en zoek de vlucht opniew.

Hier kun je meerdere vluchten in vullen. In het bovenstaande geval zou je dus drie vluchten in vullen. Amsterdam – Miami, Miami – Cancun en Cancun – Amsterdam. En zoals je ziet op onderstaand voorbeeld komt er een vlucht uit met min of meer dezelfde prijs.

 

Cancun met overstap

Cancun overstap langer

1. Met korte overstaptijd, 2. Een overstap in Miami van een week.

 

Boeken via de luchtvaartmaatschappij

Dit is hoe je het kunt doen als je gebruikt maakt van ticketsites, maar sommige luchtvaartmaatschappijen bieden op hun eigen website ook de mogelijkheid om de datum van overstap te wijzigen, of zelfs de locatie van overstap. Dit kun je doen via bovenstaande stappen. Waar je de vlucht in kunt vullen staat dan ‘meerdere bestemmingen’ of ‘Multiple routes’.’

 

KLM voorbeeld

 

Zelf heb ik dit ook gedaan. Hoewel mijn reis naar Mexico ging, zag ik dat ik een overstap had op Newark (New York). Ik heb vervolgens de vlucht van Newark – Cancun aangepast en ben zo wat langer in New York geweest.

Nadelen:

 Ben je onderweg naar een bestemming als Azie of Midden-Amerika waar het relatief goedkoop is en stap je over in Londen of New York, dan ben je uiteraard meer geld kwijt.
 Je moet een tweede keer inchecken en hiervoor op tijd op het vliegveld zijn.
 Als je zelf een overtap wilt kiezen die niet gewoonlijk is voor de route die jij neemt, dan kan de prijs een heel stuk hoger uitvallen. Je zit dus wel vast aan bepaalde bestemmingen.

 

bron: http://deanderewereld.wordpress.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.