Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 december 2013 @ 00:58 door Travelboy , 1715 keer bekeken

Weg met de toeristische trekpleisters van deze wereld. Er zijn een tiental landen die amper bezocht worden maar toch zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

 

10. Liechtenstein met 53.000 internationale toeristen per jaar
Gezien het feit dat Liechtenstein slechts een bevolking heeft van 36.000, krijgt het eigenlijk een behoorlijke hoeveelheid toeristen. Het land ligt ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk, 110 kilometer ten oosten van Zürich. Liechtenstein is slechts 160 vierkante kilometer maar toch verrassend veelzijdig met een prachtig bergachtig landschap en een charmante hoofdstad, Vaduz. Mocht je bulken van het geld dan kun je het hele land huren voor slechts $ 70.000 per nacht. Uiteraard zullen de bewoners blijven, maar huurders krijgen een sleutel van de stad, een wijnproeverij en een accommodatie op het landgoed van prins Hans-Adam II.

Het kasteel van Vaduz

Het kasteel van Vaduz (bron: travelersdigest)

 

9. Sierra Leone met 52.000 internationale toeristen per jaar
Sierra Leone is op een lange weg naar herstel van wrede burgeroorlogen in de jaren 90. Het land heeft zich echter enorm snel hersteld. De hoofdstad Freetown staat tegenwoordig bekend om zijn bruisende nachtleven en mooie stranden. Elders in het land vind je een aantal prachtige landschappen en nationale parken. Liefhebbers van mannenschoon komen hier aan hun trekken. Freetown nam de zesde plaats in van steden met ‘s wereld best uitziende mannen.

Zonsondergang op de stranden van Freetown

Zonsondergang op de stranden van Freetown (bron: travelersdigest)

 

8. Oost-Timor met 51.000 internationale toeristen per jaar
Timor-Leste heeft een lange geschiedenis van buitenlandse invloed. In de 16e eeuw wisselden Nederlanders en Portugezen de macht af op het eiland Timor. Na jaren van strubbelingen werden in 1859 tijdens het pact van Lissabon officiële grenzen getrokken tussen het (Nederlandse) westen en het (Portugeze) oosten van Timor. Deze grens is nog steeds in tact en fungeert nu als grens tussen Indonesië en Timor-Leste. Toen Portugal zijn troepen terugtrok uit Timor-Leste, in 1975, riep de republiek haar onafhankelijkheid uit. Niet lang daarna zouden Indonesische troepen het land binnenvallen. Ondertussen is Oost-Timor sinds 2002 eindelijk onafhankelijk en proberen de inwoners hun land te tonen aan de buitenwereld. Zo zijn er prachtige stranden, Portugese dorpjes een Christusbeeld zoals in Rio en vriendelijke Timorezen. (Lees hier een uitgebreid verslag over Oost-Timor)

Het strand van Bacau

Het strand van Bacau

 

7. Tonga met 46.000 internationale toeristen per jaar
Tonga is de laatst overgebleven koninkrijk in de Stille Oceaan, en het eerste eiland ten oosten van de datumgrens. Dit heeft geleid tot de bijnaam “de plek waar de tijd begint.” Hoewel slechts 46.000 buitenlanders hun weg naar Tonga vinden, heeft het land ongelooflijk veel te bieden. De weinige bezoekers heeft alles te maken met de geïsoleerde ligging. Als je de reis kan vervolmaken dan heb je prachtige onderwaterwereld, de witte stranden en walvissen bijna voor jezelf.

De stranden van Tonga

De stranden van Tonga (bron: travelersdigest)

 

6. Salomonseilanden met 23.000 internationale toeristen per jaar
De Salomonseilanden zijn een groep eilanden in de Stille Oceaan tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Vanuatu. Het bestaat uit honderden dunbevolkte eilanden. De grootste barrière voor bezoekers is de afgelegen ligging van het land en de schaarse infrastructuur. Reizigers vinden dan wel een ruig, vulkanisch landschap en één van de beste duikplekken ter wereld.

Salomonseilanden, één van mooiste plekken om te duiken

Salomonseilanden, één van mooiste plekken om te duiken (bron: travelersdigest)

 

5. Moldavië met 11.000 internationale toeristen per jaar
Het is gemakkelijk om je op je gemak te voelen in Moldavië. De hoofdstad Chisinau is een erg relaxte stad met veel cafés, groene parken en een aantal leuke bezienswaardigheden. Moldavië produceert daarnaast heerlijke wijnen, het eten is heerlijk (en spotgoedkoop) en de jeugd is erg vriendelijk en open-minded. Dat het land zo weinig bezoekers trekt komt door de geïsoleerde ligging tussen Oekraïne en Roemenië en de opstandige Transnistrië regio. (Lees hier een uitgebreid verslag over Moldavië)

De hoofdstad van Transnistrië, Tiraspol

De hoofdstad van Transnistrië, Tiraspol

 

4. Sao Tomé en Principe met 8.000 internationale toeristen per jaar
Twee kleine eilanden voor de kust van Afrika heten ​​Sao Tomé en Principe. Vroeger was het een Portugese kolonie, nu staan de eilanden ​​bekend om hun ontspannen manier van leven, dichte jungles en ongerepte stranden. Al is het goed buiten de gebaande paden, het land heeft alles wat nodig is om een toeristische trekpleister in de toekomst te worden.

Een resort op Sao Tome eiland

Een resort op Sao Tome eiland (bron: travelersdigest)

 

3. Kiribati met 5.300 internationale toeristen per jaar
Kiribati, een kleine eilandnatie in het midden van de Stille Oceaan is ongeveer de verste bestemming vanaf Nederland. Hawaii is het dichtstbijgelegen eiland en ligt 2100 km naar het noorden. Eénmaal per week kun je naar Kiribati vliegen vanaf Honolulu. Je zou ook nog kunnen kiezen om vanaf Fiji of Nauru te vliegen. Eénmaal in Kiribati word je getrakteerd op witte zandstranden en tropische jungles.

Zonsondergang op Kiribati

Zonsondergang op Kiribati (bron: travelersdigest)

 

2. Marshall eilanden met 5.000 internationale toeristen per jaar
Ooit berucht als de plaats waar Amerikanen kernwapens testen. Tegenwoordig is het land bekend vanwege het duiken en de koraalriffen. Bikini Atol is een geweldige plek om te wrakduiken, je vind hier vele wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Van dit eiland komt de gelijknamige badmode. Wil je meer zien van dit land dan heb je de keuze uit meer dan 1000 eilanden.

Marshalleilanden

Marshalleilanden (bron: travelersdigest)

 

1. Tuvalu met 1.200 internationale toeristen per jaar
En het minst bezochte land ter wereld is Tuvalu met slechts 1.200 buitenlandse bezoekers per jaar, of ongeveer 20 per week. Het is gelegen halverwege Hawaï en Australië, ongeveer in het midden van de Stille Oceaan. Tuvalu is waarschijnlijk het best bekend als de natie die zijn internetdomeinnaam (TV) verkocht voor $ 50 miljoen aan het begin van de jaren 2000.. De enige manier om Tuvalu te bereiken is vanaf het populairdere Fiji. Foppe de Haan behoort tot één van de vaste bezoekers van Tuvalu want hij was bondscoach van het nationale voetbalteam.

Het minst bezochte land ter wereld, Tuvalu

Het minst bezochte land ter wereld, Tuvalu (bron: travelersdigest)

Twitt
 
 



Reacties

  • Travelboy
    vrijdag 6 december 2013, 01:39
    Altijd wel leuk om te melden dat ik in de nummer 10 van dit lijstje heb geslapen! en jullie?

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.