Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 08 juli 2013 @ 00:12 door Travelboy , 1811 keer bekeken

Veel mensen zien het reizen met de trein als een vervelende en saaie alledaagse bezigheid, maar er zijn treinreizen waarvan je hart op hol slaat. Zo zijn er treinen die over smalle stukjes rails, over gammele bruggetjes en langs de engste afgronden rijden. Hieronder zie je een lijst van de tien engste treinreizen ter wereld.

 

10. Steile hellingen bruggen en smalle bochten met een helse afgrond
White Pass en Yukon Route is een 180 kilometer lange verbinding van de Skagway haven (een populaire cruisebestemming) in Alaska, naar Whitehorse, de hoofdstad van het Canadese Yukon. Dit is een treinspoor dat niet in verbinding staat met andere sporen. In 1900 werd dit smalle spoor afgemaakt. Het bestaat uit een aantal steile hellingen, tientallen bruggen en smalle bochten met helse afgronden. Het is een indrukwekkende treinreis, maar voor iemand met hoogtevrees zeker een beangstigende rit met uitzicht op gletsjers, bergen en watervallen.


c96f5.jpg
Foto door: glacier_fed.flickr.com


9. Met de trein naar de Duivelsneus
De treinreis El Nariz Del Diablo oftewel ‘duivelsneus’ is een indrukwekkende toeristische rit van Alausi, Ecuador naar Simbambe (duivelsneus). Voorheen zorgde dit traject ervoor dat de reis tussen Guayaguil en Quito werd verkort van twee weken naar twee dagen. Door de verschillende snelwegen is het nut van de trein verloren gegaan en werd er vanwege het uitzicht op het prachtige landschap steeds meer gebruik gemaakt van de trein voor toeristische doeleinden. Eerst was het toegestaan om net zoals de locals op het dak te zitten en te genieten van het berglandschap, maar na een ernstig treinongeluk is dit niet meer toegestaan. Om bij de duivelsneus te komen, moet de trein een steil stuk omhoog, wat als het engste stuk van de rit wordt beschouwd. Met een beetje verbeelding kun je in het landschap de neus van de duivel zien. Vervolgens zigzagt de trein over de wissels en keert hij weer terug naar Alausi.


a699c.jpg
Foto door: ardyenclaudia.reisreporter.nl


8. Trein door de Wolken in Zuid-Amerika
Een van de engste treinreizen in Zuid-Amerika is de Tren a las Nubes, ofwel ‘Trein door de Wolken’ die het noordwesten van Argentinië met de Chileense grens in het Andesgebergte verbindt. Dit is een treinreis van 217 kilometer, met 29 bruggen en 21 tunnels. De reis eindigt op 4.200 meter hoogte bij het La Polvorilla viaduct, waar je uit het raam kan hangen en foto’s kunt maken. Dit is het derde hoogste treinspoor ter wereld. Voorheen werd dit spoor enkel en alleen gebruikt voor economische doeleinden, maar tegenwoordig is dit een toeristische attractie. De trein vertrekt om zeven uur ’s ochtends en brengt je elf uur ’s avonds terug.


3b1dd.jpg
Foto door: uncorneredmarket.flickr.com


7. Door de bergen van Colorado
Georgetown Loop Railroad is een treinreis van Georgetown, Colorado naar de aangrenzende stad Silver Plume en is al meer dan een eeuw een bekende attractie. De smalle spoorweg stijgt meer dan 180 meter, is zeven kilometer lang en loopt door een met naaldbossen begroeid berggebied. De trein rijdt voornamelijk in de zomer, van april t/m september.


6b56b.jpg
Foto door: dok1.flickr.com


6. De Dodenspoorlijn van Thailand naar Birma
De Dodenspoorlijn is de naam die de geallieerde krijgsgevangenen gaven aan deze spoorlijn, die zij onder dwang van de Japanners moesten aanleggen tussen Nong Pladuk in Thailand en Thanbyauzayat in Birma. Tijdens de aanleg van dit 415 kilometer lange spoor, stierven meer dan 90.000 arbeiders en zo’n 15.000 geallieerde krijgsgevangenen. De spoorlijn is ook bekend door de film ‘The Bridge on the River Kwai’’, waar de bouw van een brug door Engelse krijgsgevangenen over de rivier de Kwai in Kanchanaburi, Thailand centraal staat. Een ritje over het overgebleven deel van de route is een populaire activiteit geworden voor bezoekers van de stad Kanchanaburi in het noordwesten van Bangkok. De trein manoeuvreert zich langs zijkanten van steile kliffen en loopt over enkele gammele houten bruggetjes.


35425.jpg
Foto door: michelvanderlinde.flickr.com

blog

 

Lees verder op:

www.columbusmagazine.nl/special/6044/10_van_werelds_engste_treinreizen_1.html



Reacties

  • Travelboy
    maandag 15 juli 2013, 00:11
    Ik heb zelf 1 van deze 10 trips gedaan. De Duivelsneus

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.