Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 02 juni 2013 @ 03:21 door Travelboy , 1426 keer bekeken

Reizigers die op vakantie gaan binnen Europa nemen vaak veel contant geld mee in eigen valuta. Uit een onderzoek van meenemen.nl, in opdracht van GWK travelex, blijkt dat vooral ouderen forse bedragen meenemen en de pinpas of creditcard thuis laten. Jongeren daarentegen geven de voorkeur aan de creditcard.

 

In het rijtje meest meegenomen spullen door jongeren op vakantie staat de creditcard op de vierde plaats. De pinpas staat op nummer 7 gevolgd door contant geld op nummer 8. Bij ouderen komt de creditcard niet eens voor in dezelfde top tien.

 

Bij reizen buiten Europa kiezen jongeren en ouderen er vaak voor om zowel creditcard, pinpas en contant geld in de eigen en vreemde valuta mee te nemen.

 

,,Omdat jongeren zich vaak in de schulden werken door het gebruik van een creditcard is het een zorgelijke toestand dat ze de voorkeur voor dit betaalmiddel hebben tijdens vakantie", zegt Ardan  Bousche, directeur van meenemen.nl.

 

Maar ook het meenemen van veel contant geld, zoals veel ouderen doen, kan ook risicovol zijn, omdat je extra kwetsbaar bent in het geval van tasjesdieven en je vaak geen geld terugkrijgt van de verzekering.

 

Een opkomende trend is een pre-paid creditcard, waarop je geld stort dat je tijdens je vakantie kunt besteden. Deze creditcard is niet gekoppeld aan je bankrekening en kun je in verschillende valuta laten omzetten

 

bron: www.telegraaf.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.