Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 mei 2010 @ 00:57 door Travelboy , 1225 keer bekeken

Vakantie vieren is duur, maar als je de goede landen weet te vinden zijn de kosten aardig te drukken. Weet jij bijvoorbeeld waar je zo’n 65 cent voor een biertje betaalt? En in welk land je al een hotelkamer hebt voor gemiddeld vijf euro?

 

Columbus Magazine vroeg bezoekers van de website in welk land zij het goedkoopst gereisd hebben.De opvallende winnaar: Nepal. In dit nog relatief onbekende vakantieland ben je per dag niet meer dan € 17 kwijt. Dit is voor alle uitgaven, inclusief eten, drinken en overnachting (vervoer niet meegerekend).

 

Zuidoost-Azië het allergoedkoopst
Anno 2010 moet je sowieso duidelijk in Azië zijn, want ook in de rest van de Top Tien staan bijna uitsluitend Aziatische landen. Meer dan 60% van de stemmen ging naar dit werelddeel. Zuidoost-Azië (ruim 41% van de stemmen) heeft hierin het grootste aandeel met goedkope landen als Vietnam, Indonesië en Myanmar.

 

Twintig euro per dag
Opvallende nummer drie is het Latijns-Amerikaanse Bolivia. Hier zeggen de respondenten minder dan twintig euro per dag – inclusief overnachting - kwijt geweest te zijn. Buiten de toptien moet je in Guatemala en Venezuela zijn, de nummer twee en drie van Latijns-Amerika (17,5% van de stemmen).

 

Bier voor 40 cent
Maar ook binnen Europa (12,5% van de stemmen) kun je nog goedkoop vakantie vieren. Je moet hiervoor vooral naar het oosten trekken: in Tsjechië, Slowakije en Bulgarije heb je genoeg aan € 25 per dag, inclusief hotelkamer. Een biertje koop je voor minder dan € 1, in Tsjechië zelfs voor € 0,40.

 

Afrika: onbekend maar goedkoop
Afrika kreeg opvallend weinig stemmen. Onbekend maakt onbemind? Slechts 8,5% van de reizigers noemde een Afrikaans land als goedkoopste vakantieland. De meeste stemmen gingen naar Ethiopië (je schijnt er voor € 1,25 per nacht te kunnen slapen), Marokko (colaatje voor € 0,50) en Zuid-Afrika (€ 6 voor een hoofdgerecht in een restaurant).

 

Wat is goedkoop?
Uit de enquête kwam duidelijk naar voren dat 'goedkoop' een subjectief begrip is. Waar één iemand aangeeft een goedkope vakantie in Thailand gehouden te hebben terwijl hij € 200 per nacht voor een hotelkamer betaalde, vindt de ander een vakantie pas goedkoop als hij minder dan een tientje per dag uitgeeft.

 

Bereikbaarheid
Ook opvallend: België werd vaker genoemd dan bijvoorbeeld Malawi. Overigens werd in de enquête geen rekening gehouden met de prijs van de reis naar het land toe. Dan zou België natuurlijk sowieso een stuk goedkoper zijn.

 

Top 10 goedkoopste landen

1: Nepal
2: Laos
3: Bolivia
4: Cambodja
5: India
6: Vietnam
7: China
8: Indonesië
9: Myanmar
10: Thailand

 

Top 3 Afrika

1: Ethiopië
2: Marokko
3: Zuid-Afrika

 

Top 3 Europa

1: Tsjechië
2: Slowakije
3: Bulgarije

 

Top 3 Latijns-Amerika

1: Bolivia
2: Guatemala
3: Venezuela

 

bron: www.columbusmagazine.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.