Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 februari 2010 @ 19:12 door Travelboy , 1456 keer bekeken

Het CDA vraagt zich af of de nadelen van de vakantiespreiding voor scholieren niet groter zijn dan de voordelen. De partij heeft op internet een meldpunt ingericht, waarop ouders hun ervaringen met de spreiding kwijt kunnen.

 

In Nederland gelden voor de zomervakantie verplichte vakantiedata en voor de overige vakanties adviesdata. Doel daarvan is het beperken van de verkeersdrukte en het voorkomen van overvolle recreatieparken en campings.

 

Maar volgens CDA-Tweede Kamerlid Jan de Vries lopen gezinnen vaak tegen problemen aan. Sommige gezinnen hebben meerdere kinderen die naar scholen gaan in verschillende regio's. Omdat er soms sprake is van afwijkende vakantiedata, kunnen deze gezinnen niet meer gezamenlijk op vakantie. Op verzoek van De Vries gaat de Kamer over de kwestie in overleg met de regering.

 

bron: www.stentor.nl

 

Natuurlijk mag je reageren op dit artikel!! Ons blog staat er voor open



Reacties

  • Travelboy
    vrijdag 12 februari 2010, 19:19
    ANVR pleit vóór vakantiespreiding Reisbrancheorganisatie ANVR, belangenbehartiger van de circa 200 touroperators en zo’n 1500 reisbureaus, is fel tegenstander van het afschaffen van de vakantiespreiding, zoals nu wordt voorgesteld door de CDA. “Niet minder, maar juist meer flexibiliteit zou ouders helpen bij het boeken van hun vakantie”, aldus Frank Oostdam, directeur van de overkoepelende branche-organisatie. De reisbranche pleit naast meer vakantiespreiding ook al jaren voor de invoering van snipperdagen. De huidige schoolvakanties zorgen o.a. voor grote pieken in het vakantieverkeer. De zomervakantie is berucht om zijn zwarte zaterdag en op de eerste dagen van de vakantie ontstaan nu al enorme wachttijden voor consumenten op luchthavens en op snelwegen. Daarnaast zijn voor bijvoorbeeld de meivakantie of de herfstvakantie al vaak maanden van te voren geen vliegtuigstoelen of accommodaties meer beschikbaar. "Op het moment dat iedere Nederlander in dezelfde week of weken op vakantie móet, vanwege schoolgaande kinderen, wordt de beschikbare capaciteit aan vliegtuigstoelen en accommodaties ontoereikend. Daardoor worden vakanties in die periodes ongetwijfeld vele malen duurder" licht Frank Oostdam toe. De ANVR pleit wel voor coördinatie vanuit de overheid, maar dan om in een bredere, aangewezen periode de mogelijkheid te hebben op vakantie te gaan. Een vakantiepiek creëren, strookt ook niet met het overheidsbeleid om meer duurzaam te leven. Een piekbelasting, zowel op de weg, in de lucht als op de bestemming zal schadelijk zijn voor het milieu. Frank Oostdam: "Wij zullen op korte termijn in contact treden met de overheid, zodat vóórdat dit onderwerp wordt besproken in de Tweede Kamer, de nadelen duidelijk voor het voetlicht zijn gebracht".

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.