Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 30 augustus 2010 @ 20:12 door Travelboy , 1307 keer bekeken

Nederlandse reizigers kunnen straks overal ter wereld via een sms'je gewaarschuwd worden voor een ramp of calamiteiten. Momenteel wordt hiervoor een nieuw alarmeringssys-teem ontwikkeld, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

De sms-dienst, die binnen een jaar in gebruik moet zijn, is vergelijkbaar met het systeem dat werd gebruikt tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. Zo'n tweeduizend Oranjefans die het Nederlands elftal achterna reisden, hadden zich aangemeld. ,,Zo konden we veel mensen tegelijk informeren over mogelijk gevaarlijke situaties'', zegt Peter van der Lecq van Buitenlandse Zaken.

 

De reacties waren zo positief dat is besloten de dienst wereldwijd in te zetten. Nederlandse toeristen en expats kunnen vrijwillig een account aanmaken via internet en zich aanmelden. Ze kunnen aangeven in welke periode ze in een bepaald land en regio zijn. Ook kunnen ze contactgegevens achterlaten van familie in Nederland.

 

In orde
Naast het geven van informatie hoopt Buitenlandse Zaken via de sms snel te achterhalen of iemand in orde is. Nu is het ministerie bij calamiteiten nog afhankelijk van reisorganisaties, de reizigers zelf of familieleden in Nederland die aan de bel trekken.

 

Recentelijk waren er tijdens modderstromen in India dagenlang enkele Nederlanders zoek. Niemand wist precies waar ze zaten. Ambtenaren van het ministerie moesten als detectives zien te achterhalen waar deze mensen waren en of alles goed met ze ging.

 

Het sms-systeem moet deze puzzeltocht versimpelen, zegt Van der Lecq. De sms-dienst zal worden meegenomen in de Wijs op Reis-campagne van het ministerie.

 

bron: www.nd.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.