Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 25 februari 2010 @ 19:42 door Travelboy , 1099 keer bekeken

De meeste taxichauffeurs zijn heel eerlijk maar hier en daar zit er een gewiekste bestuurder tussen die het niet zo nauw neemt met de meterstand. Zeker in het buitenland is het vaak opletten geblazen. Met deze handige tips kom je al een heel eind verder als je een taxi nodig hebt op reis. Lees de raadgevingen en laat je niet (meer) in het zak zetten.

 

Malafide taxichauffeurs liggen vaak op de loer in de buurt van luchthavens, stations en attracties om misbruik te maken van onwetende en vaak vermoeide toeristen. De beste manier om niet gerold te worden vanaf de eerste minuut dat je op je nieuwe bestemming toekomt, is natuurlijk door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Maar wanneer dit niet mogelijk is, kan je best de volgende tips ter harte nemen.

 

Variabele tarieven
Wees op de hoogte van het bestaan van variabele tarieven. Taxiritten zijn over het algemeen duurder 's nachts en tijdens het weekend. Voor het vervoer naar de luchthaven is er vaak een prijstoeslag, ook voor het in- en uitladen van de bagage.

 

Duidelijk logo
Als je staat aan te schuiven voor een taxi, stap dan enkel in een voertuig waarop het logo en het telefoonnummer van een taxibedrijf prominent aanwezig zijn.

 

Meter
Dring er bij het instappen onmiddellijk op aan dat de taxichauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt of kom op voorhand een gepaste prijs overeen. Via de website worldtaximeter kom je de geldende tarieven in de grote steden te weten. Je kan ook aan de hotelier vragen wat een taxirit ter plaatse normaal kost. www.worldtaximeter.com

 

Truc
Een veel gebruikte truc van gewiekste chauffeurs is om tijdens een normale weekdag het duurdere weekend- of nachttarief in te stellen op de meterstand. Een uitleg over de verschillende tarieven is vaak ergens aangebracht in de taxi. Als je er niets van begrijpt, vraag dan meer uitleg.

 

Telefoontje
Als je een hotelier of een restauranthouder een taxi laat bellen, hou er dan wel rekening mee dat de meter al begint te lopen op het moment dat het taxibedrijf het desbetreffende telefoontje ontvangen heeft.

 

Afschrikken
Indien je malafide praktijken vermoedt, schrik de taxichauffeur dan af door duidelijk te laten zien dat je de afgelegde route helemaal volgt op je kaart of begin het licentienummer van de bestuurder op een opzichtige manier te noteren.

 

Goedkoper
Reis je met je familie of met een groepje vrienden, dan komt een taxi meestal wel goedkoper uit dan het openbaar vervoer.

 

Fooi
Als je tevreden bent over de diensten van de taxichauffeur, dan mag je hem of haar zeker belonen met een fooi van 5 tot 10%.

 

Zinvolle tips
Laten we wel wezen, een rit met een goede taxichauffeur kan je ook heel wat nuttige tips opleveren over je nieuwe bestemming. Wie kent elke hoekje van de stad of regio immers beter ? Maak dus zeker een praatje en laat je rijden.

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.