Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 juni 2010 @ 23:03 door Travelboy , 1265 keer bekeken

De Nederlandse vakantieganger in Europa kan vanaf 31 mei terecht in Café Van Zomeren. Dit zomerse radioprogramma van de Wereldomroep zit boordevol service-informatie en amusement en wordt gepresenteerd door Karin van den Boogaert en Govert van Brakel.  Zij brengen twee keer per dag de laatste vakantienieuwtjes, uitgaanstips voor vakantiegebieden in Europa en alles wat een vakantieganger wil weten over het Europese weer en verkeer. Het programma is via kortegolf te beluisteren en online via www.wereldomroep.nl/vakantie, waar ook informatie uit de uitzending terug te vinden is.

Van den Boogaert en Van Brakel presenteren het radioprogramma om de beurt. Ze geven praktische informatie om in de vakantiestemming te komen, maar ook het laatste nieuws en de zomerhits uit de vakantiegebieden. Dagelijks ontvangen ze een gast uit de toeristenbranche en Dokter Van Zomeren geeft antwoord op vragen over vervelende zomerkwaaltjes. Daarnaast kunnen luisteraars mooie prijzen winnen met het dagelijkse sms-spel, de Qwibus, met vragen over situaties waar toeristen gedurende de vakantie tegenaan lopen.
 
Naast het radioprogramma staat er op de website www.wereldomroep.nl/vakantie handige informatie en tips voor op vakantie. In de rubriek ‘DOE’ kan er op land of plaatsnaam gezocht worden naar festivals, evenementen of leuke uitstapjes in Europa. Voor de culinaire vakantieganger is de kookrubriek ‘Koken met Van Zomeren’, met lekkere gerechten die simpel op vakantie gemaakt kunnen worden op de skotelbraai, eenpitter of barbecue.
 
Mobiele service
Via www.rnwnieuws.nl wordt de vakantieganger via zijn mobiel op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, de Europese weer- en verkeersinformatie en de leukste uitgaans- en evenemententips voor heel Europa. Deze mobiele site is licht en snel. Via deze applicatie kan er ook live naar de uitzendingen geluisterd worden.
Café Van Zomeren, van maandag tot en met vrijdag live van 09.00 tot 10.00 uur en van 12.00 tot 13.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 10.00 uur. Gericht op Nederlandse vakantiegangers in Europa en te beluisteren via korte golf, satelliet en www.wereldomroep.nl/vakantie.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.