Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 december 2009 @ 20:45 door Travelboy , 1737 keer bekeken

Ruhr 2010 is Culturele Hoofds…

De uitschieter op de (culturele) evenementenkalender in Duitsland wordt in 2010 ongetwijfeld Ruhr 2010, Europese Culturele Hoofdstad. Deze keer valt de eer niet aan één stad, maar een hele regio waar de jongste decennia op cultureel vlak reeds veel te beleven viel.

 

Industriële regio zorgt voor groots cultureel aanbod
Het wordt een indrukwekkend cultureel feest waaraan liefst 200 musea, 100  kunstgalerijen, 120 theaters, 100 concertzalen en 3.500 industriële monumenten bij betrokken zijn. Dat alles verspreid over vijf grote steden in het Ruhrgebied: Oberhausen, Bochum, Essen, Dortmund en Duisburg, als kloppend hart van het evenement. In totaal valt er wat te beleven in liefst 53 steden en gemeenten in de regio. Dat aanbod varieert van tentoonstellingen allerhande, over party’s tot een leuke picknick.

 

Giacometti blikvanger in Duisburg
Een van de eerste en grote evenementen in het kader van het Europese Culturele Jaar Ruhr 2010 is een uitzonderlijke tentoonstelling in de Stiftung Wilhelm Lehmbruck Museum in Duisburg gewijd aan de legendarische hedendaagse Zwitserse beeldhouwer en schilder Alberto Giacometti, die geboren werd in 1901 en overleed in Chur in 1966. Van de vermaarde beeldhouwer zullen liefst 120 werken tentoon staan. Zijn legendarisch werk ‘Vrouw met kar’ zal er het kroonstuk vormen. Deze expo loopt van 31 januari tot 18 april.

 

Permanente expo over Ruhrgebied in Essen
Eveneens in het kader van Ruhr 2010 opent op 10 januari in het Ruhr Museum in het Zollverein (een voormalige mijn) in Essen de permanente tentoonstelling die de boeiende geschiedenis van het Ruhrgebied schetst. In reusachtige hallen maak je kennis met indrukwekkende machines, een massieve betonnen bunker enz. Je ontdekt er hoe het leven in de mijnen verliep en aandacht gaat ook naar de oorlog en de wederopbouw.

 

Meer informatie: www.ruhr2010.nl (Nederlands) en www.ruhr2010.de (Duits- en Engelstalig)

 

bron: www.reisreporter.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.