Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 september 2010 @ 20:19 door Travelboy , 1502 keer bekeken

Wanneer je op reis bent is het erg gemakkelijk om je te laten verleiden door de vele souvenirverkopers die hun waar aan de man proberen te brengen. Voor je het weet, kom je thuis met vier koelkastmagneten, twee sleutelhangers, zestien shotglazen en een asbak. Niet echt de souvenirs die je in gedachten had. Wil jij het toch met net iets specialere memorabilia thuiskomen? Lees dan onderstaande tips en scoor een origineel souvenir.

 


1. Vraag en gij zult ontvangen… een bierglas
Veel landen hebben hun eigen gebrouwen bieren. België heeft Palm, Tsjechië heeft Budweiser Budvar en Australië heeft Victoria Bitter. De bierglazen van deze verschillende biermerken vormen een leuke souvenir, maar een glas uit een kroeg meejatten is natuurlijk niet heel erg netjes. Je kan het beter aan de barman of barvouw vragen. Om je kansen te vergoten, kun je uitleggen dat je bierglazen spaart en al een uitgebreide collectie bezit, maar net dit ene exemplaar mist. Nu maar hopen dat het barpersoneel een goede dag heeft.

 

2. Verzegel je herinneringen
Wil je niet veel geld uitgeven, maar toch een leuk souvenir mee naar huis nemen? Koop dan een postzegel. Weegt niet veel, kost niet veel en ziet er bovendien nog leuk uit ook wanneer je meerdere zegels in een grote lijst boven de bank hebt hangen.

 


3. De grote wisseltruc
De manier om een echte lokale souvenir te scoren! Ruil een zelf meegebracht Hollands souvenir (denk aan klompjes, molens, tulpen, je kent het wel) tegen een speciaal, apart of geinig souvenir van een local. Wie weet waar hij of zij mee aan komt zetten. Origineel is het in elk geval wel.

 


4. Zet de bloemetjes buiten!
Een Japanse orchidee, een Mexicaanse cactus of een Zuid-Afrikaans afrikaantje. Bloemen zijn altijd leuk. Vooral als ze je doen denken aan je laatste reis. Voor een leuke souvenir, koop je verschillende zaden of bollen van bloemen en planten tijdens je reis. Wanneer ze thuis gaan bloeien, zul je weer even terug gaan in de tijd en denken aan de leuke reis die je toen maakte.Check wel dat het niet gaat om een bedreigde plantensoort en houd je aan het maximum dat je mee mag nemen.

 


5. Steengoed
Houd jij meer van natuurlijke souvenirs? Neem dan gewoon een steen mee. Thuis kun je alle verzamelde stenen in een grote schaal op tafel zetten. Maak het jezelf echter niet al te moeilijk en kies vooral kleine exemplaren uit. Grote stenen meenemen wordt wel veel gesjouw.

 


6. Doe eens gek: neem een tattoo
Durf jij het aan? Toegeven, dit souvenir is niet voor iedereen weggelegd, maar een tattoo zorgt er wel voor dat je je herinnering altijd bij je hebt. Wordt het je schouder, je rug of toch liever op je bil?

 


7. Inpakken en wegwezen
Maak een origineel souvenir nog origineler! Wanneer je een leuk souvenir hebt gescoord om thuis weer cadeau te geven, vergeet dan niet om ook een editie van de lokale krant mee te nemen. De krant in de taal van jouw reisbestemming maakt uniek pakpapier.

 


8. Shoppen in de plaatselijke supermarkt
Altijd leuk: op vakantie de lokale supermarkt bezoeken. Aparte kruiden, nieuwe koekjes en interessante drankjes; ideale producten om mee te nemen als souvenir. Elk land heeft immers zijn specialiteiten. Zwitserse chocolade, Italiaanse koffiebonen en Indiase currykruiden. Eten als cadeau doet het altijd goed!

 


9. Geen Made in China, maar lokale muziek
Eindelijk is het dan zover. Je hebt het perfecte souvenir gescoord. Een prachtige koraalblauwe fruitschaal met paarse bloemetjes. Juich echter niet te snel. Want op veel souvenirs zie je de welbekende Made in China-sticker. Wat nou authentiek handgemaakt? Wil jij er zeker van zijn dat je een echte plaatselijke souvenir mee naar huis neemt? Koop dan een CD van een lokale straatmuzikant of een lokaal bandje. Zo heb je niet alleen een originele souvenir, maar sponsor je ook nog eens de plaatselijke creatievelingen. En wat is nou een betere manier om je weer even op je reisbestemming te wanen, dan door lokale muziek te luisteren?

 


10. Liefde gaat door de maag
Reizen gaat samen met het uitproberen van andere gerechten en het ervaren van nieuwe smaken. Wanneer tijdens jouw reis de plaatselijke gerechten in de smaak vallen, kun je een lokaal kookboek kopen. Zo geniet je ook thuis nog van de heerlijke smaken van toen. Waarom zou je immers alleen op vakantie genieten?

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.