Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 21 mei 2010 @ 00:23 door Travelboy , 1459 keer bekeken

Het toerisme in Griekenland is deze maand dramatisch teruggelopen.

 

De protesten in de hoofdstad Athene, die begin deze maand drie levens eisten, zouden het begin hebben ingeluid van een hausse aan annuleringen.

 

"Dagelijks worden er bijna tweeduizend hotelreserveringen afgezegd'', zei Giorgos Tsakiris van de Griekse beroepsvereniging van hoteliers donderdag.

 

Ook op de Griekse eilanden zouden de reserveringen sterk zijn teruggelopen, op Rhodos met ongeveer 18 procent en op Kreta met zo'n 10 procent. De hoteliers denken dat de terugloop voor een groot deel te maken heeft met de uit de hand gelopen protesten.

 

Ook zou de slechte financiële situatie van Griekenland een slecht uithangbord zijn voor het mediterrane land.

 



Reacties

  • Travelboy
    woensdag 26 mei 2010, 20:08
    Ik heb 10 redenen verzameld om op vakantie naar Griekenland te gaan. Uiteraard zijn er meerdere redenen om te gaan en ook redenen om juist niet te gaan. Ondanks de financiele crisis is en blijft het toerisme voor Griekenland een belangrijke inkomstenbron: 1. Op 419 stranden in Griekenland wappert de blauw vlag. Schoon strand en zeewater, eerste hulp faciliteiten en een programma voor de bescherming van flora en fauna, 2. Griekenland heeft meer dan 3000 eilanden, waarvan de bewoonde eilanden vaak een eigen karakter hebben. Veel diversiteit en keuze voor de vakantieganger. Het ene Griekse eiland is het andere niet, 3. Griekenland is voor Nederlanders relatief goedkoop. Ook na de accijnsverhoging op tabak en alcoholische dranken, 4. De Griekse keuken ontdek je pas echt in Griekenland. Vraag aan de lokale bevolking bijvoorbeeld eens een tip om te gaan eten, 5. Griekenland heeft een eeuwen oude cultuur, waarvan verspreid over het vasteland en op diverse eilanden overblijfselen te zien zijn, 6. Griekenland heeft de schoonste zeëen van alle EU-lidstaten, 7. Griekenland kent een van de hoogste levensverwachtingen in Europa (79 jaar), 8. De Griekse eilanden leven van het toerisme, de stakingen in de grote steden als Athene en Thessaloniki zijn niet of nauwelijks zichtbaar op de eilanden, 9. Griekse wijnen worden steeds beter en meer gedistribueerd. Diverse wijnhuizen in Griekenland hebben hun assortiment geprofessionaliseerd en gestandaardiseerd voor massaproductie, 10. Zon, zee, strand en relaxen...... bron: http://vakantie.paginablog.nl
  • groter
    dinsdag 25 mei 2010, 15:01
    Als we de EURO willen redden moeten we helpen om Griekenland te redden en dus juist daar met vakantie heen gaan. Bovendien blijven de rellen beperkt tot enkele grote steden en mag je de rest van het land niet daaronder laten lijden. Zelf heb ik de beste herinnering aan een vakantie op het nog onbedorven eiland Kefalonia ! Groeten van "groter".

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.