Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 maart 2010 @ 01:12 door Travelboy , 1124 keer bekeken

De euro is vandaag verder geklommen tot het hoogste niveau in een maand. Vanmiddag kostte de Europese eenheidsmunt op het hoogste punt 1,3796 Amerikaanse dollar, even veel als in februari van dit jaar. Later op de dag viel de euro weer iets terug, tot 1,3750 dollar. Eén US-dollar was 0,7265 euro waard.

 

Griekenland
De voorbije weken stond de Europese eenheidsmunt onder druk als gevolg van de ongerustheid rond het Griekse begrotingstekort. De euro schommelde wekenlang tussen de 1,35 en 1,37 dollar. Nu is die symbolische grens doorbroken, maar experts wijten dat vooral aan technische factoren. Gunstige conjunctuurcijfers, zoals de sterke stijging van de industriële productie in Europa, zouden slechts een marginale rol hebben gespeeld. "Vooral op de financiële markten in Londen was er vanmiddag veel vraag de euro", zegt een monetair expert.

 

Goed voor toeristen
Een koersstijging van de euro is goed nieuws voor de toeristen die buiten Europa op vakantie gaan, maar minder goed nieuws voor de bedrijven uit de eurozone, die hun concurrentiepositie zien aangetast

 

bron: www.backpack.nu



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.