Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 26 juni 2010 @ 01:02 door Travelboy , 1395 keer bekeken

Het toerisme in Griekenland heeft het zwaar te verduren. Niet alleen ontvingen ze in 2009 door de recessie 6,4% minder toeristen, ook nu lijkt er weer een daling aan te komen.

 

Griekenland heeft te kampen met tekorten, dramatische staatstekorten. De overheid heeft bezuinigingsmaatregelen aangekondigd en daar is niet iedereen het mee eens. Vanaf mei zijn er daardoor bijna voortdurend stakingen en demonstraties. Hierdoor staat Griekenland in negatief daglicht en dat is te merken aan het aantal boekingen voor de zomervakantie.

 

Dalende inkomsten
De verwachting is dat de inkomsten uit toerisme ook dit jaar weer met 10% zullen dalen. In mei werden er al verliescijfers afgegeven voor toeristen uit Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Verliescijfers van 4 tot 8%. En toerisme zorgt in Griekenland voor 20% van de inkomsten. Een verlies als deze kan het land, dat op de financiële afgrond staat, nu amper dragen.

 

Opmerkelijk offensief
Daarom is het Griekse ministerie van Toerisme een opmerkelijk offensief gestart. Toeristen die deze zomer naar Griekenland reizen en te maken krijgen met stakingen worden gevrijwaard van extra kosten. Ben je genoodzaakt een paar nachten extra te verblijven omdat je niet van het eiland kunt, dan zullen de kosten niet op jouw rekening komen. En barst er weer een vulkaan? Geen probleem, ook bij natuurrampen word je deze tegemoetkoming geboden.

 

De vraag blijft natuurlijk of dit nog op tijd komt om het zomerseizoen van 2010 te redden, of dat de reizigers die al wel geboekt hebben het strand voor hen alleen hebben.

 

bron: www.vakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.