Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 08 november 2010 @ 01:02 door Travelboy , 1371 keer bekeken

Als het aan Lonely Planet ligt, boeken we allemaal direct een Europese stedentrip naar Valencia of Gent. Deze twee Europese steden staat namelijk op nummer vijf en zeven in de top-10 van best te bezoeken steden voor 2011.


Ieder jaar selecteert de uitgever van reisgidsen de beste musthaves voor komend jaar. Dit zijn niet alleen landen, maar ook streken en plaatsen. Lonely Planet maakt deze selectie nu dit jaar voor de zesde keer op rij. Onbetwist op nummer één staat New York gevolgd door Tanger (Marokko) en Tel Aviv (Israël).

 

Gent, het best bewaarde geheim van België
Voor het eerst staat het pittoreske Belgische Gent in de top-10 van interessante steden. Volgens Lonely Planet laat de toerist in België laat deze stad toch nog vaak links liggen. De steden Antwerpen, Brussel en Brugge worden nog altijd vaker bezocht. “Gent is het best bewaarde geheim van België”, aldus Lonely Planet. De vraag is nu natuurlijk hoe lang dat zo blijft.

 

De provinciale charme van Valencia
De Spaanse stad Valencia neemt de vijfde plaats in op de wereldranglijst steden voor 2011. Al eeuwen wordt deze stad overschaduwd door de populaire en toeristisch succesvolle steden Madrid en Barcelona volgens Lonely Planet: “Met behoud van haar provinciale charme krijgt de derde stad van Spanje nu ook steeds meer aandacht van het internationale publiek.”

 

Top tien wereldsteden
Benieuwd welke steden Lonely Planet aanraadt buiten Europa, check dan nu de top10.

New York (Verenigde Staten)
Tanger (Marokko)
Tel Aviv (Israël)
Wellington (Nieuw-Zeeland)
Valencia (Spanje)
Iquitos (Peru)
Gent (België)
Dehli (India)
Newcastle (Australië)
Chiang Mai (Thailand)

bron: www.vakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.