Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 04 augustus 2010 @ 01:21 door Travelboy , 1749 keer bekeken

india_jantar-mantar.jpgFoto: Tikva

De volgende nieuwe worldheritage sites zijn opgenomen in de lijst: 

Op Turaif District in ad-Dir'iyah (Saoedi-Arabië),  Australian Convict Sites (Australie)

Jantar Mantar (India), Sheikh Safi al-Din Khanegah en Shrine Ensemble in Ardabil (Iran), 

Tabriz Historic Bazaar Complex (Iran), Bikini Atoll (Marshall Eilanden),  en Korea Historische Dorpen van: Hahoe en Yangdong (Republiek Korea).

 

Unesco heeft het volgende te zeggen over de verschillende sites:

 

Op Turaif District in ad-Dir'iyah (Saoedi-Arabië)

De eerste hoofdstad van de Saoedi-dynastie, in het hart van het Arabische schiereiland. Er zijn overblijfselen van vele paleizen op de rand van de ad-Dir'iyah oase.

 

Australian Convict Sites (Australie)

Elk van de sites had een specifiek doel, zowel in termen van punitieve gevangenisstraf als voor de revalidatie door middel van dwangarbeid. Gevangen hielpen met het opbouwen van de kolonie, de sites bieden de best bewaarde voorbeelden van grootschalige gevangene transport en de koloniale expansie van de Europese bevoegdheden.

 

Jantar Mantar (India)

Een site voor astronomische waarneming gebouwd in de vroege 18e eeuw. Het omvat een set van ongeveer 20 vaste belangrijkste instrumenten.  Het  zijn monumentale voorbeelden in metselwerk. Dit is de meest belangrijke, meest uitgebreide, en de best bewaarde historische observatoria in India

 

Sheikh Safi al-Din Khanegah en Shrine Ensemble in Ardabil (Iran), 

Gebouwd tussen het begin van de 16 e eeuw en het einde van de 18 e eeuw, deze plaats van spirituele retraite in de soefi-traditie gebruikt traditionele architectonische Iraanse vormen.

 

Tabriz Historic Bazaar Complex (Iran)

Tabriz is een plaats van culturele uitwisseling sinds de oudheid en haar historische bazaar complex is een van de belangrijkste commerciële centra aan de Zijderoute. Tabriz Historisch Bazaar Complex bestaat uit een reeks van onderling verbonden, bedekt, bakstenen structuren, gebouwen en ingesloten ruimten voor verschillende functies.

 

Bikini Atoll (Marshall Eilanden)

Er werden hier 67 nucleaire tests uitgevoerd tussen 1946 tot 1958. Bikini-atol is het tastbare bewijs van de kracht van de kernproeven, dat wil zeggen de gezonken schepen op de bodem van de lagune en de gigantische krater Bravo. Gelijk aan 7000 maal de kracht van de bom op Hiroshima, de tests had grote gevolgen voor de geologie en natuurlijke omgeving van Bikini Atoll en op de gezondheid van degenen die werden blootgesteld aan straling.

 

Korea Historische Dorpen van: Hahoe en Yangdong (Zuid-Korea).

Opgericht in de 14 e -15 e eeuw, en zijn Yangdong Hahoe gezien als de twee meest representatieve historische clan dorpen in de Republiek Korea.

 

bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.