Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 december 2010 @ 00:06 door Travelboy , 1975 keer bekeken

Korting krijgen tijdens je reis, daar is een beetje Hollander toch wel gek op. Vaak kun je in het buitenland met het juiste lidmaatschap flink geld besparen. Er zijn over het algemeen twee soorten kortingskaarten: de kaarten met algemene kortingen (vaak voor studenten / jongeren / docenten) en de hostelkaarten. 

 

Around The Globe maakte een overzicht van de meest bekende.

 

(CJP-pas met) ISICy

 

De International Student Identity Card (ISIC) is de meest bekende internationaal erkende studentenkaart. Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen van verkocht. Met de kaart kun je ruim 40.000 kortingen krijgen in 120 landen.

 

Je kunt de kaart aanvragen als je fulltime scholier / student bent van 12 jaar of ouder. Om de kaart aan te vragen moet je een kopie van een onderwijsbewijs (zoals je collegekaart/bewijs van inschrijving) van het huidige studiejaar tonen en een pasfoto inleveren. Voor de CJP-pas met ISIC mag je maximaal 30 jaar zijn. 

 

IYTC

 

Iedereen onder de 26 jaar kan voor de International Youth Travel Card (IYTC) kiezen.

 

Om de kaart aan te vragen heb je een document nodig om je leeftijd te bewijzen (identiteitsbewijs / paspoort / geboortebewijs / rijbewijs) en een pasfoto. 

 

ITIC

 

De International Teacher Identity Card (ITIC) is bedoeld voor fulltime docenten / professoren.

 

Om de kaart aan te vragen moet je een officieel bewijs van je werkgever hebben dat je bij een onderwijsinstelling werkt voor minimaal 18 uur per week en voor een minimale periode van 1 schooljaar. Daarnaast moet je een identificatie en een pasfoto meenemen. 

  • Website ISIC / IYTC / ITIC: http://www.isic.org/
  • Bovenstaande kaarten kosten € 15,- per stuk. Te verkrijgen op specifieke verkooppunten in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden, Rotterdam en Venray.
  • De kaarten zijn geldig van 1 september t/m 31 december van het daaropvolgende jaar (als je bijvoorbeeld in juni de kaart aanschaft is hij geldig tot 31 december van hetzelfde jaar, maar koop je de kaart in september, is hij geldig tot 31 december van het volgende jaar)
  • Je krijgt met de kaarten kortingen over de hele wereld op onder andere: winkels, (vlieg)tickets, musea, bezienswaardigheden, hostels, restaurants en transport.
  • De kaarten werken ook als telefoonkaart.
  • Met je lidmaatschap kun je 24 uur per dag een noodnummer bellen voor juridisch, medisch en/of reisadvies. 
  • Met de kaarten kun je wereldwijd geld wisselen zonder commissie bij Travelex . 
  • Bij JOHO krijg je met deze kaarten korting op onder andere: reisartikelen, Lonely Planet en andere reisgidsen en het boeken van diverse werkvakanties.

 

European Youth Card (Euro<26)

 

Deze kaart is bedoeld voor jongeren en geeft veel kortingen op cultuur, reizen, accommodatie, winkelen en diensten in de meeste Europese landen.

 

ISE

 

De International Student Exchange (ISE) card is een internationaal erkende identificatie- en kortingskaart voor fulltime scholieren/studenten (vanaf 12 jaar), docenten (alle soorten onderwijs) en jongeren (onder de 26 jaar).

 

Studenten moeten bij het aanvragen één van de volgende bewijzen tonen of uploaden bij online bestelling: studentenkaart / huidige schoolrooster / bewijs van inschrijving / afschrift collegegeld of brief van onderwijsinstelling. Jongeren onder de 26 jaar kunnen de volgende documenten tonen: geboortebewijs / identificatiebewijs of rijbewijs.  Docenten moeten tonen: Medewerkers pas / badge of brief van de administratie. 

 

Student Advantage Discount Card

 

Dit is een kortingskaart voor (internationale) studenten in de Verenigde Staten van Amerika. Je kunt met de kaart korting krijgen op boeken, kleding, entertainment, reizen en nog veel meer. 

 

Om de kaart aan te kunnen vragen, moet je ingeschreven staan als student bij een universiteit of college of reiziger zijn onder de 26 jaar.

  • Website: http://www.studentadvantage.com/discountcard/ / http://international.studentadvantage.com/ 
  • Je kunt Student Advantage ook vinden op Facebook.
  • Als je studeert in the USA is het goed mogelijk dat jouw school partner is van Student Advantage. Je kunt dan met je school ID kortingen krijgen. Vraag hiernaar bij jouw instelling.
  • De kaarten kosten bij aanschaf in Europa € 20,- plus € 2,50 verzendkosten. Als je de kaart ergens anders ter wereld koopt, betaal je 20 US$ plus 2,50 US$ verzendkosten. Je krijgt je kaartnummer gelijk per e-mail toegestuurd, zodat je online al gelijk je korting kunt gebruiken.
  • Kaarten zijn na uitgifte geldig tot 31 december het volgende jaar.  
  • Kijk voor alle kortingen op: http://www.studentadvantage.com/content/?id=762

 

Independent Backpackers

 

Deze organisatie biedt de 'Discount Gold Card' aan. Hiermee ontvang je kortingen op onder andere accommodatie, tours, vervoer en bij veel bedrijven die producten of diensten voor backpackers aanbieden in heel Australië, Fiji en Nieuw-Zeeland.

 

Youth Hostel Association (YHA) / Hostelling International / (CJP-pas met) Stayokay

 

De YHA is oorspronkelijk een hostelorganisatie voor inwoners van Engeland en Wales. Ze zijn inmiddels onderdeel van een groter netwerk van internationale jeugdherbergen (hostels), die allemaal samenkomen onder de naam 'Hostelling International' (HI). In Nederland is de hostelketen 'Stayokay' onderdeel van Hostelling International. 

 

Het YHA/HI lidmaatschap is geldig in meer dan 4000 hostel in ongeveer 80 landen wereldwijd. Soms is het verplicht lid te zijn om  in een bepaald hostel te verblijven (controleer dit op: http://www.hihostels.com/web/m-benefits.en.htm)

  • Website: http://www.hihostels.com/ / http://www.stayokay.com/
  • Je kunt het lidmaatschap het best voor je vertrek in Nederland aanvragen (online, of bij een Stayokay hostel), maar je kunt de kaart ook tijdens je reis kopen (verkooplocaties).  
  • De aanschaf van de kaart bij Stayokay in Nederland kost € 17,50 per jaar. Na betaling krijg je de kaart binnen 2 à 3 weken thuisgestuurd. Je kunt de kaart ook direct aan de receptie kopen, dan krijg je hem gelijk mee.
  • Als je via de website lid wordt, kun je vaak gebruikmaken van aantrekkelijke extra's.
  • Je kunt ook een Stayokay- en CJP-pas in één kopen voor € 15,- als je tussen de 16 en 30 jaar bent.
  • Naast korting op overnachtingen, kun je ook korting krijgen op onder andere: vervoer, muziek, eten en drinken, activiteiten, medische producten en diensten, kleding en materiaal, boeken en tijdschriften.
  • Bekijk alle voordelen op: http://www.hihostels.com/web/m-discounts.en.htm

 

VIP Backpackers International Discount Card

 

Deze Australische organisatie is erop gericht backpackers te helpen bij het zoeken naar kortingen, zowel op accommodatie als andere handige producten en diensten. VIP Backpackers is het grootste zelfstandige backpacker accommodatie netwerk ter wereld, met meer dan 1200 hostels in 80+ landen.

  • Website: http://www.vipbackpackers.com/
  • De kaart kost 37 AUS$ plus 6 AUS$ verwerkings- en verzendkosten. (Samen is dit ongeveer € 32,-)
  • Je kunt het lidmaatschap kopen bij een VIP Hostel, reisagenten of online (bij deze laatste vorm moet je rekenen op een levertijd van ongeveer 4 weken).
  • Je kunt kiezen voor de 'Australian VIP Kit' of de 'Worldwide VIP Kit', met het verschil dat je bij de Worldwide Kit een hostelgids krijgt met alle 1200 hostels, dus niet alleen de Australische.
  • Naast de kortingskaart ontvang je een Australische SIM kaart, een internationale telefoonkaart, 500km gratis bustegoed bij aanschaf van een kilometerpas bij busmaatschappij Greyhound en een PVC hoesje om je documenten te beschermen.
  • Je oude VIP kaart is gewoon geldig als kortingskaart en je hoeft  bij online boekingen ook geen boekingskosten te betalen en ontvangt korting op overnachtingen.
  • Er zijn geen leeftijdrestricties om een VIP lid te worden.
  • Kijk voor alle kortingen wereldwijd op: http://www.vipbackpackers.com/DiscountCard/Discounters.aspx

 

Nomads MAD Card

 

 Met een MAD card krijg je op de eerste plaats korting tijdens je verblijf in een Nomads hostel (1-3 AUS$ korting per nacht en de 7e nacht gratis). Daarnaast valt er meer dan 1000 AUS$ korting te behalen op maaltijden, drankjes, entertainment, goedkope telefoontjes en kortingen in Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji.

 

Go USA Card

Deze kaart is een zogenaamde 'sightseeing pass'. Het is een kaart waarmee je meerdere entreebewijzen voor attracties van tevoren koopt en daardoor geld uitspaart.  Je kunt zelf een lijst samenstellen met alle activiteiten die je wilt ondernemen, waarna je gelijk ziet hoeveel geld je met de pas uitspaart.

  • Website: http://www.gousacard.com/ / http://www.smartdestinations.com/
  • Er zijn drie soorten passen: de Go City Card (toegang tot een vastgesteld aantal attracties in een bepaald gebied, met daarbij kortingen bij plaatselijke restaurants, winkels, enz. Je kiest zelf het aantal dagen dat je nodig hebt en die tijd gaat in na het bezoeken van je eerste attractie), de Explorer Pass (je kunt specifieke attracties kiezen, omzeilt wachtrijen, krijgt tot 35% korting en hebt de vrijheid de activiteiten over 30 dagen uit te spreiden) en de Custom Explorer Pass (Je kunt je eigen pas creëren en betaalt alleen voor de attracties die je wilt zien. Hoe meer je toevoegt, hoe meer je bespaart)
  • Bij elke bestemming krijg je een handige gids vol met informatie over de attracties die je gaat zien. Er zit ook een stadskaartje bij.
  • Je kunt de pas kopen in de stad zelf, of je kunt de kaart online kopen en daarna ophalen in de stad. 

 

BBH Club Card

 

BBH is een onafhankelijk netwerk van budget accommodaties dat bijna overal in Nieuw-Zeeland te vinden is. De gemiddelde BBH heeft 36 bedden en van de meer dan 300 vestigingen is er geen dezelfde. Zoals ze zelf zeggen: geen McBackpacker experience!

  • Website: http://www.bbh.co.nz/
  • De kaart kost 45,- NZ$ plus 5,- NZ$ verzending (totaal ongeveer € 28,-)
  • Je kunt de kaart kopen bij een van de 320+ BBH hostels in Nieuw-Zeeland, bij verschillende bezoeker informatiecentra (waaronder een op Auckland International Airport) of online via de website. Bezorging duurt maximaal 21 dagen.
  • De kaart is 12 maanden geldig vanaf de dag van aankoop. Je moet de kaart binnen 7 maanden van je aankomst in Nieuw-Zeeland ophalen met een identificatiebewijs.
  • Met de BBH Club Card kunnen 'frequent sleepers' korting krijgen op de accommodatie (ten minste 3 NZ$ per persoon per nacht, soms zelfs meer)
  • Naast korting op overnachtingen kun je met de kaart online gratis reserveringen maken. Normaal betaal je hier 2 NZ$ registratiekosten en 3 NZ$ boekingskosten voor.
  • De kaart is ook een telefoonkaart met 20 NZ$ tegoed van TelstraClear, waarmee je binnen Nieuw-Zeeland of naar 32 landen wereldwijd kunt bellen. 
  • Bekijk alle deals op: http://www.bbh.co.nz/bbh_ClubCardDeals.aspx

 

bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.