Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 oktober 2010 @ 02:17 door Travelboy , 1505 keer bekeken

Treinconcern Eurostar toont met de aanschaf van 10 nieuwe hogesnelheidstreinen ambities die verder reiken dan België en Frankrijk: vanuit Londen wil het spoorbedrijf naar steden als Amsterdam, Frankfurt en Genève rijden.


Met de nieuwe treinen, die een snelheid kunnen halen van 320 kilometer per uur en voorzien zijn van draadloos internet en live tv, moet het traject Amsterdam-Londen binnen 4 uur af te leggen zijn. In Nederland wordt dan gereden over het HSL-traject, aldus topman Nicolas Petrovic.

 

Eurostar, eigendom van de Franse, Britse en Belgische spoorwegen, onthult zijn ambities vlak nadat concurrent Deutsche Bahn bekendmaakte in 2014 rechtstreekse verbindingen tussen Frankfurt en Londen te gaan verzorgen. De eerste nieuwe treinen zullen in 2014 worden geleverd door het Duitse Siemens – tot woede van de Franse overheid, die in een poging de miljoenenopdracht bij de Franse fabrikant Alstrom terecht te laten komen de veiligheidseisen op het spoor tevergeefs aanpasten.

 

Wanneer rechtstreekse treinen vanuit Nederland naar Londen zullen rijden, is nog niet bekend. „De lijn Amsterdam-Londen is een drukke luchtvaartverbinding, daar zouden we graag wat marktaandeel van willen krijgen”, aldus het concern. Medio volgend decennium, als de Britse hogesnelheidslijn tussen Londen en Birmingham voltooid is, moeten treinen uit Nederland ook dieper Groot-Brittannië in rijden.

 

Eurostar kondigde gisteren tevens aan haar volledige vloot te moderniseren. In totaal investeert de vervoersmaatschappij E800 miljoen in haar treinen.

 

bron: www.telegraaf.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.