Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 22 februari 2010 @ 20:14 door Travelboy , 1329 keer bekeken

Op zondag 28 februari 2010 organiseert Wegwijzer vzw voor de 25ste keer de reizigers-informeren-reizigers-happening Reismarkt. Op deze alternatieve reisbeurs geven ruim tweehonderd gepassioneerde informanten/reizigers, tijdens een persoonlijk gesprek, informatie over zowat alle bereisbare landen en reisformules. Ze vertellen over hun favoriete bestemming, geven hun reisroute door, reiken praktische info aan, verklappen hun geheime slaap- en eetadresjes...

 

Onder de noemer "Reizen in Crisistijd" heeft Reismarkt 2010 oog voor budgetvriendelijke reisformules. Een andere blikvanger is Amerika: van Alaska in het hoge noorden tot Patagonië in het diepe zuiden. De gunstige koers van de dollar zorgt ervoor dat een reis naar Amerika nu een stuk voordeliger is dan pakweg vijf jaar geleden. Op Reismarkt 2010 gaat ook speciale aandacht naar Centraal- & Oost-Europa.

 

Aan bod komen uiteraard ook (bijna) alle andere landen en reisformules: fietsen, wandelen, lang op reis, reizen met kinderen, enzovoort. Op Reismarkt vind je bovendien informatiestanden van reisorganisaties/ticketshops, toeristische diensten, uitgevers, een buitensportwinkel, verzekeringsmaatschappij en andere organisaties.

 

Er is een doorlopend programma van gesprekken, interviews, workshops en beeldreportages.

 

JongerenReismarkt
Reismarkt 2010 is voor jonge reizigers the place to be. De volledige benedenzaal van de Stadshallen wordt ingenomen door standen van jeugdorganisaties en een reiscafé voor & door jongeren (met optreden en happy hour). Er is een doorlopend programma van workshops.

 

Thema’s als goedkoop logies & transport, reizen & werken, bouwkampen, interculturele uitwisseling, zelf een reis begeleiden, taalvakanties, vrijwilligerswerk, buitenlandse kampen, georganiseerde reizen voor jongeren,… komen hier volop aan bod. Op de JongerenReismarkt ontdek je ook wat reizen, voetbal én millenniumdoelen met elkaar te maken hebben. Je kunt er niet alleen een millenniumdoel scoren, maar ook een millenniumbal ophalen.

 

Reismarkt 2010: niet te missen voor wie een reisdroom wil omzetten in een concreet reisplan.

 

Praktisch
Wanneer: Zondag 28 februari 2010, van 10-18u
Waar: Stadshallen, Markt, Brugge
Toegang: 7 euro - 5 euro voor Wegwijzerleden & met kortingsbon. Tot en met 25 jaar gratis.
Download hier een kortingsbon van 2 euro.

www.euroreizen.be/images/campagne/reismarkt.pdf

 

De JongerenReismarkt is gratis voor iedereen.
Meer informatie op www.wegwijzer.be 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.