Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 30 november 2016 @ 01:36 door Travelboy , 1042 keer bekeken

Katja Schuurman en Daan Nieber in avontuurlijke roadtrip van Sint Petersburg naar Nederland
 
In het nieuwe KRO-NCRV programma Van A naar B rijden Katja Schuurman en Daan Nieber als taxi-chauffeurs in zes etappes van het Russische Sint-Petersburg naar Nederland. Een afstand van ruim 3000 kilometer, die hen en hun tientallen wildvreemde passagiers voert langs onbekende steden als CÄ“cis, Klaipéda en Kingisepp. Een reis vol bijzondere ontmoetingen en persoonlijke gesprekken met de ‘locals’ over liefde, politiek, het najagen van dromen of het maken van keuzes in je leven.
 
Alle passagiers mogen gratis meerijden en elke kilometer met een passagier levert 25 cent op voor benzine en levensonderhoud. Om geld voor benzine te sparen proberen Katja en Daan niet alleen zo veel mogelijk kilometers met hun passagiers in de taxi te maken, maar ook bij ‘locals’ te eten en te overnachten. De winnaar van elke etappe krijgt een aanwijzing die leidt naar de exacte finalelocatie in Nederland. Wie van de 2 komt hier als eerste aan?
 
Katja Schuurman: “In Van A naar B voelde ik me net als de hoofdpersoon uit de film Lost in Translation. Want zo eenvoudig is het niet om onbekende mensen je gratis taxi in te krijgen en met ze te praten als je geen Russisch, Lets of Pools spreekt. Soms leverde dat natuurlijk hilarische spraakverwarringen op. Ik had onderweg heel inspirerende ontmoetingen. Bijvoorbeeld met Kasia, een Poolse actrice die in meer dan 100 speelfilms heeft gespeeld of de 22-jarige balletdanser Stan uit Sint Petersburg die me meenam naar het Staatsballet.”
 
Daan Nieber: “Duizenden kilometers afleggen met tientallen onbekenden naast je, terwijl je de hete adem van Katja in je nek voelt. Dát was voor mij niet alleen een spannende en avontuurlijke roadtrip, maar vooral ook een schat aan mooie en ontroerende verhalen. Persoonlijke verhalen die een gezicht geven aan de rijke geschiedenis en actuele ontwikkelingen in die landen. Voor mij is Van A naar B een unieke combinatie van journalistiek en human interest. Ik moest alleen wel Katja voorblijven, en dat was niet altijd even gemakkelijk...”
 
Van A naar B, vanaf vrijdag 2 december, 21.35 uur op NPO1



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.