Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 juni 2016 @ 00:45 door Travelboy , 995 keer bekeken

Het lijkt zo onschuldig, even een selfie met je vliegtickets maken en op social media plaatsen. Maar het is helemaal niet zo onschuldig. Hackers kunnen ermee aan de haal gaan, met alle gevolgen van dien. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse veiligheidsdeskundige Brian Krebs.

 

Op de tickets staan namelijk streepjescodes, voor jou is het allemaal abracadabra, maar hackers kunnen er van alles mee. De streepjescodes kunnen via speciale websites gekraakt worden. Hackers kunnen zo binnen no time achter je naam, persoonlijke gegevens en klantnummer komen. En dat wil je niet.

 

Krebs noemt het voorbeeld van een Lufthansa-passagier. Na het scannen van de streepjescode op een Facebookfoto lukte het om in te loggen op de klantensite van Lufthansa. Daar stond niet alleen de vlucht zelf, maar ook alle vluchten die de passagier had geboekt bij elke maatschappij die samenwerkt met Lufthansa. Het was zelfs mogelijk om vluchten te annuleren.

 

De deskundige waarschuwt ook nog even om je oude vliegtickets vooral niet weg te gooien. Voordat je het weet, vallen jouw tickets in verkeerde handen en ben je verder van huis. Gewoon door de papierversnipperaar doen voortaan, of aan je muur prikken, ook leuk!

 

bron: http://travel.blog.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.