Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2016 @ 01:50 door Travelboy , 1004 keer bekeken

Een nieuw Utrechts initiatief: de Backpackkit. De gelijknamige startup, van broer en zus Jan (24) & Anne (28), vereenvoudigt het vertrek voor backpackers door alle benodigdheden voor op reis te bundelen in één pakket. Na een lange en zorgvuldige voorbereiding is het zover; de eerste backpackers zijn op reis met de Backpackkit.
 
Voorbereiding
Jan en Anne zijn zelf ervaren reizigers. Het viel ze op dat nieuwe backpackers vaak niet weten wat ze nodig hebben op reis. “Wat je precies meeneemt is bij een eerste reis lastig in te schatten”, aldus Anne. “Het idee ontstond om backpackers één kit aan te bieden. Backpackers weten dan zeker dat ze het juiste meenemen en kunnen direct beginnen aan de voorpret.” Na het ontwerpen en het importeren van de producten, kon de verkoop via de website beginnen. Tientallen backpackers zijn inmiddels op reis met hun Backpackkit.
 
Voorpret
Om backpackers verder voor te bereiden op hun reis wordt op de website, samen met 18 hosteleigenaren van over de hele wereld, verteld wat zij kunnen verwachten in het land van hun bestemming. Ook delen professionals en ervaringsdeskundigen hun expertise over o.a. vaccinaties, veiligheid en gezondheid op reis. Kortom, alle benodigdheden voor op reis. “Backpacken is zo’n geweldige ervaring, en wij maken het een stukje eenvoudiger. We hopen dat zo nog meer jongeren een mooi avontuur gaan beleven”, vertelt mede-oprichter Jan.
 
Op dit moment is Backpackkit alleen in het Nederlands beschikbaar, begin dit jaar werd het mogelijk voor backpackers uit België een Backpackkit te bestellen. Later dit jaar volgt een uitrol naar Duitsland.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.