Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 juli 2016 @ 00:03 door Travelboy , 975 keer bekeken

Door te jaren heen is het bagagebeleid van luchtvaartmaatschappijen steeds onduidelijker en strenger geworden. Een aantal jaren geleden was het beleid simpel. Per persoon mocht je één koffer (20kg) meenemen en naar sommige landen waren twee koffers zelfs toegestaan. Sinds de komst van de low-budget luchtvaartmaatschappijen is de duidelijkheid echter vaak ver te zoeken. Uit voorzorg lijkt men daarom met steeds minder bagage te reizen.

 

Taxi2Airport deed onderzoek naar het aantal koffers waarmee men van en naar luchthavens reist. In totaal onderzocht Taxi2Airport 28 landen waarin het zelf actief is. Onder de landen bevinden zich 19 Europese landen en 9 landen buiten Europa; zoals Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika. In de eerste instantie werd Nederland onder de loep gelegd. Het onderzoek bracht een aantal opmerkelijke feiten naar boven.

Nederland

In Nederland worden er gemiddeld 0,7 koffers per persoon meegenomen van en naar luchthavens. Daarnaast bestaat het gemiddelde Nederlandse reisgezelschap uit twee personen, dus kunnen we ervan uitgaan dat men vaak een koffer deelt. Als er verder ingezoomd wordt op Nederland, blijkt dat Limburgers het meeste aantal koffers meenemen. Het gemiddelde is hier namelijk 1,1 koffers per persoon. Verder vallen Zeeland en Noord-Brabant op met 1,0 koffer per persoon. Aan de andere kant van het spectrum staan de Friezen met 0,5 koffers per persoon.

 

koffers-nederland-taxi

 

Europa

Het is opvallend dat Nederlanders gemiddeld minder dan één koffer per persoon meenemen. Kijkend naar de onderzoeksresultaten in Europees verband, kunnen we stellen dat -van alle Europese landen- Nederland het minste aantal koffers mee op reis neemt. Het Europees gemiddelde bij het aantal koffers ligt namelijk wat hoger. Europeanen nemen gemiddeld 1,2 koffers per persoon mee. Vergeleken met Nederlanders is dit een halve koffer meer per persoon en 1 koffer meer per reisgezelschap van twee personen. Het gemiddelde reisgezelschap bestaat in Europa overigens ook uit twee personen.

Opvallend in Europa

Vooral de Oost-Europese landen scoren hoog met het aantal koffers per persoon. De top vijf wordt in Europa bezet door Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Rusland. Rusland is de Europese koploper met gemiddeld 2,7 koffers per persoon.

 

koffers-wereldwijd-taxi

Buiten Europa

Wereldwijd schommelt het gemiddelde rond 1,5 tot 2 koffers, er zijn echter drie uitschieters te onderscheiden. Het meest opvallend is Saoedi-Arabië, waar men gemiddeld met 6 passagiers reist en 3 koffers per persoon meeneemt. De Saoedi’s doen dus alles behalve zuinig aan. Met een reisgezelschap van 6 personen worden er rustig 18 koffers afgetikt. Europese koploper Rusland neemt samen met Zuid-Afrika de gedeelde tweede en derde plaats in (2,7 koffers per persoon).

 

koffers-graphic

 



Reacties

  • Travelboy
    donderdag 28 juli 2016, 00:14

    Ik reis dagelijks met de tram via treinstation Lelylaan. Als ik zie hoeveel bagage sommige mensen meenemen, dan lijkt mij die drie koffers per persoon geen uitzondering.

    Ik moet er zelf niet aan denken. Bij een weekje weg heb ik genoeg aan handbagage. Bij een langere trip kom ik nooit boven de 15kg.

  • reis_advies
    vrijdag 22 juli 2016, 11:56

    18 koffers met 6 personen is wel erg veel. Wie gaat dat allemaal dragen?

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.