Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 december 2016 @ 00:01 door Travelboy , 1258 keer bekeken

Dagelijks reizen er grote aantallen Nederlanders met een luchtvaartmaatschappij naar een bestemming binnen Europa. De meeste reizigers kiezen ervoor om enkel en alleen handbagage mee te nemen, zodat er niet hoeft te worden bijbetaald voor extra bagage. Het gebeurd alleen steeds vaker dat de passagier overbagage heeft of een verkeerd formaat koffer voor de handbagage. Wij hebben hieronder enkele tips genoteerd voor een goede koffer voor handbagage:

 

Tip 1: Let op de afmetingen en het gewicht van de koffer

 

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben hun eigen regels omtrent de afmetingen van de handbagage en het gewicht dat is toegestaan voor handbagage. Goedkopere luchtvaartmaatschappijen, zoals bijvoorbeeld Ryanair zijn daar erg strikt in en letten daar nadrukkelijk op. Zoek daarom van te voren uit welk formaat is toegestaan en weeg voor vertrek even het gewicht van de handbagage op. Hiervoor zijn speciale kofferwegers verkrijgbaar.

 

Wanneer de handbagage niet aan de regels van de luchtvaartmaatschappij voldoet, dan moet er in veel gevallen diep in de buidel worden getast. De handbagage zal dan namelijk als koffer worden ingecheckt op het vliegveld zelf, bij Ryanair kost dit al snel veertig euro extra per vlucht

.

Tip 2: Koop een softcover voor je handbagage

 

Er zijn verschillende soorten koffers verkrijgbaar, zo kan er gekozen worden uit een hardcover of een softcover. Wij raden voor de handbagage een softcover aan, aangezien deze persoonlijk met de reiziger het vliegtuig in mag worden gebracht. De softcover zal gemakkelijker en sneller in de bakken gaan, zonder onnodig hard te duwen en mogelijk bagage te beschadigen.

 

Tip 3: Kies voor een koffer met wieltjes

 

Gemak staat natuurlijk voorop tijdens een welverdiende vakantie, maar het is hoe dan ook erg fijn. Koop een handbagagekoffer met wieltjes en sjouw jezelf geen ongeluk. Let goed op of de handbagage koffer met wieltjes ook voldoet aan de regels van de afmetingen, dit kan parten spelen. Er zijn tegenwoordig wel koffers verkrijgbaar, waarbij de wieltjes half in de koffer zijn bevestigd en dat scheelt ook enorm veel ruimte.

 

Voor de handbagage die je meeneemt gelden diverse regels. De afmetingen van je handbagage koffer verschillen per maatschappij. Lees er meer over in dit artikel over handbagage.

 

bron:  www.opreis.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.