Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 maart 2016 @ 04:27 door Travelboy , 1192 keer bekeken

Bekijk onze 8 beste food markets in Europa, allen met een uitgebreid aanbod van vers eten en ook snacks om je opkomende honger te stillen.

 

Food markets hebben best wel iets magisch; of het nu de unieke mengeling van de drukte en de drommen hongerige mensen is, of de geuren van allerlei verschillende soorten groenten en vlees, maar natuurlijk is er ook de geweldige kans om je afdingkunsten nog een beetje aan te scherpen. Pak je eigen portie in de fijnproevershemel met een bezoek aan de 8 beste food markets in Europa.

 

Download momondo places voor meer tips. Dat is onze selectie stadsgidsen die je toegang geeft tot meer dan 200 aanbevelingen van locals voor elke stad.

 

Amsterdam: De Hallen

 

1-De- Hallen-in-Amsterdam-de-hallen-amsterdam-food-food-market-amsterdam

De Hallen food market in Amsterdam

 

Als je op je avondje stappen het liefst naar één enkele plek gaat, ga dan naar De Hallen Amsterdam. Dit slim gerenoveerde 19e eeuwse tramdepot staat midden in de wijk Oud-West, dat zo langzamerhand uitgroeit tot een Amsterdams fijnproeversdorp

.

Kies een restaurant – Remise47, Halte 3, Belcampo Café en Meat West allemaal in hetzelfde complex – of ga voor het enorme FoodHallen Amsterdam, dat mag gelden als het Mokumse antwoord op het Kopenhaagse Torvehallerne en het Londense Borough Market: twintig food trucks die allerlei lekkernijen serveren, zoals gourmet hotdogs en Vietnamese Bánh miÌ€.

 

Eet niet te veel en laat wat ruimte voor popcorn, want de onafhankelijke bioscoop naast De Hallen is één van de grootste en meest comfortabele van de stad.

 

Wil je nog meer te weten komen over over dit mooie plekje in Amsterdam? Lees alles over deze food markt in ons artikel over de Foodhallen in Amsterdam.

 

Waar: Hannie Dankbaar Passage 33
Tel: +31 20 705 8164
Station in de buurt: Ten Katemarkt

Lees meer: Wat te doen in Amsterdam, gratis en voor niks

Vind een goedkope vlucht naar Amsterdam

 

Barcelona: Mercat de La Barceloneta

 

2-mercat-de-la-barcelona-barceloneta-market-food-market-barcelona

Mercat de la Barceloneta food market in Barcelona © Forgemind ArchiMedia

 

Mercat de la Barceloneta is ook zo’n markt die in een modern nieuw jasje is gestoken. Hier zijn – vrij ongebruikelijk – ijzeren luifels geïnstalleerd als een soort eerbetoon aan het industriële verleden van deze wijk. Ze werden geplaatst boven het 19e eeuwse bouwwerk en de meningen waren verdeeld over het resultaat, toen de renovatie in 2007 werd opgeleverd. Toch is het grootste deel van de locals weg van het opgedirkte plein buiten en ze vinden het maar al te best dat hun favoriete kraampjes een gloednieuw uiterlijk hebben.

 

Waar: Plaça del Font 1
Tel: +34 932 216 471
Station in de buurt: Barceloneta

Lees meer: Wat te doen in Barcelona, gratis en voor niks

Vind een goedkope vlucht naar Barcelona

 

Kopenhagen: Torvehallerne KBH

 

Torvehallerne food market in Kopenhagen

Torvehallerne food market in Kopenhagen, één van onze favoriete food markets in Europa

 

Zorgvuldig uitgekozen specerijen, topkwaliteit chocolade, organisch brood, zelfgemaakte ice cream en de beste wijnen. De gemene delers in dit uitgebreide aanbod zijn het vakmanschap, de uitstekende kwaliteit en voortreffelijke smaken die je krijgt voorgeschoteld op deze overdekte Kopenhaagse markt. Zelfs als je niet specifiek naar iets op zoek bent zal een inspirerende wandeling op deze markt je smaakpapillen wakkerschudden.

 

Geniet van de verfijnde specialiteiten die gebaseerd zijn op authentieke lokale recepten, maar ook van de verscheidene regionale specialiteiten uit de gehele wereld, bijvoorbeeld uit Spanje, Italië, Griekenland en ook Azië en Zuid-Amerika. Wat je zeker moet proberen is een kopje kwaliteitskoffie van The Coffee Collective.

 

Waar: Frederiksborggade 21
Tel: niet beschikbaar
Station in de buurt: Nørreport

Lees meer: Wat te doen in Kopenhagen, gratis en voor niks

Vind goedkope vluchten naar Kopenhagen

 

Lissabon: Mercado da Ribeira

 

Mercado da Ribeira food market in Lissabon

Mercado da Ribeira food market in Lissabon

 

Van pittige specerijen en paddenstoelen tot verse seafood en bloemenboeketten, de markt heeft alles wat je je maar kan wensen. Het is gevestigd in een neoklassiek gebouw uit 1882 en de setting en de sfeer vormen op deze versmarkt al de helft van de pret, vooral vroeg ‘s morgens.

 

Ooit was dit de markt voor het grote publiek hier in Lissabon. Niet lang geleden werd het gebouw overgenomen door Time Out magazine en na een langdurig restauratieproject is er nu een trendy café-ruimte op de bovenverdieping, met meer dan 20 eetgelegenheden en vele verschillende wereldkeukens waaruit je kunt kiezen. De zwart-witte foto’s aan de muren tonen visverkopers uit de vorige eeuw, waarmee je een interessant kijkje kunt nemen in het tijdperk toen vissers nog hun boten aanmeerden aan de kade buiten en hun vangst rechtstreeks aan de klant verkochten.

 

Waar: Avenida 24 de Julho 60
Tel: +351 213 244 980
Station in de buurt: Cais do Sodré

Lees meer: Lissabon’s beste hostels en goedkope hotels

Vind een goedkope vlucht naar Lissabon

 

Londen: Southbank Centre Food Market

 

Southbank

Southbank Centre Food Market in Londen

 

Als je behoefte hebt aan een verfrissing tijdens je rondje van het Londense Southbank in het weekend, wijk dan even af van je route en ga naar de achterkant van de Royal Festival Hall, naar een kleine street food market, volgepropt met eetkraampjes en hier en daar een paar tafeltjes buiten. De markt is geopend van vrijdag tot zondag en je kunt er van alles krijgen: brood, cakes, gourmet burgers, curry’s, zelfs ambachtelijk gemaakte kaas op een toastje. Er valt een heleboel te bikken op deze markt en de gerechten komen van keukens uit alle hoeken van de wereld.

 

Als het koud is, probeer dan de churros, smakelijke doughnuts uit Spanje. Het zijn langwerpige beignets bestrooid met suiker en kaneel, perfect te combineren met een kopje romige warme chocolademelk.

 

Waar: Southbank Centre Square, Belvedere Rd
Tel: +44 (0)20 7960 4200
Station in de buurt: Waterloo

Lees meer: De 9 beste plekken om eens lekker te stappen in Londen

Vind een goedkope vlucht naar Londen

 

Berlijn: Markthalle IX

 

6.Markthalle-Berlijn-food-market-berlijn-street-food-market-berlijn

Markthalle IX food market in Berlijn

 

Als je over food markets in Europa praat, dan kun je niet om deze versmarkt heen. Eén van de laatste nog resterende grote markthallen zoals die in de 19e eeuw in Berlijn werden gebouwd, dient Markthalle IX nog altijd het doel waar het van oorsprong voor bestemd was. De enorme ruimte huisvest de reguliere overdekte markten waar vele lokale producenten en boeren hun waren aan de man brengen, maar er is ook een wekelijkse street food market op de donderdag en de al even populaire ontbijtmarkt die eens per maand gehouden wordt.

 

Er zijn veel bankjes waar je even kunt zitten en een glaasje Riesling of een shot tarwegras kunt drinken. Je kunt ook rustig genieten van je pulled pork bun – een broodje met langzaam gegaard varkensvlees – en het trendy sfeertje op je laten inwerken. Als je omhoog kijkt kun je de originele luifels en balken van het gebouw bewonderen.

 

Waar: Eisenbahnstraße 42-43
Tel: +49 30 6107 3473
Station in de buurt: Görlitzer Bahnhof

Lees meer: Vintage shoppen in Berlijn

Vind een goedkope vlucht naar Berlijn

 

Parijs: Le Quartier Chinois

 

7-le-quartier-chinois-Parijs-food-markets-in-Parijs-beste-food-markets-in-Parijs

Le Quartier Chinois food market in Parijs

 

Het Parijse Chinatown lijkt totaal niet op de Latin Quarter. In feite lijkt het zelfs totaal niet op Parijs. Er zijn hier niet van die mooie gebouwen of van die balkonnetjes met fraai gekrulde gietijzeren spijlen. Al wat je ziet zijn sombere blokken beton en enorme flatgebouwen.

 

Hoewel de buurt verre van aantrekkelijk is, is het toch een genot voor iedereen die graag Aziatisch eet of kookt. Er wonen ongeveer 250.000 Chinese, Vietnamese en Thaise immigranten hier in de buurt van de Latin Quarter, dus je vindt er ook alle delicatessen en gerechten uit de Aziatische keuken die je maar kunt bedenken. Je kunt bijvoorbeeld naar de Frères Tang supermarkt aan de Avenue d’Ivry, waar je de vreemdste noedels en de gekste soorten rijst zult zien, maar ook koolsoorten, allerlei sausjes en verschillende bonen.

 

Bedenk echter wel dat vele winkeliers hier geen Frans of Engels spreken, dus communiceren kan wat lastig zijn.

 

Waar: Avenue de Choisy en Avenue d’Ivry, 13th arr.
Tel: niet beschikbaar
Station in de buurt: Porte de Choisy

Lees meer: Wat te doen in Parijs, gratis en voor niks

Vind een goedkope vlucht naar Parijs

 

Rome: Mercato di Testaccio

 

8-testaccio-market-rome-rome-food-markets-beste-street-food-van-de-wereld

Testaccio food market in Rome

 

Toen de bewoners van het razend populaire en uiterst kleurrijke Testaccio-district hoorden dat hun oude markt zou verhuizen naar een spiksplinternieuw gebouw, waren ze daar behoorlijk sceptisch over. Echter nadat de deuren van de nieuwe locatie in 2012 openden, werd deze food market meteen liefdevol omarmd.

 

Alle oude markthandelaren zijn er nog, met hun ruime voorraden heerlijk fruit en groenten, verse vis en vers vlees en de Testaccio specialiteit: schoenen van het afgelopen seizoen tegen uitverkoopprijzen.

 

Op de nieuwe markt kun je heerlijke street food krijgen bij Mordi e Vai, lekkere vers geperste sappen en smoothies bij Zoé, om niet te spreken van alle kleding, huishoudelijke spullen, brood, taarten, wijnen en nog veel meer.

 

Waar: Via Galvani/Via Alessandro Volta
Tel:+39 06 578 0638
Station in de buurt: Piramide

Lees meer: De 10 beste culturele plekken van Rome


Lees meer via www.momondo.nl/inspiratie/beste-vers-food-markets-in-europa/#1j7WpSfEV5uBUuis.99



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.