Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 30 juli 2016 @ 04:37 door Travelboy , 1015 keer bekeken

Het aantal internationale reizen, zowel zakelijk als leisure, zal de komende tien jaar met 35 procent toenemen. Dit schat Visa op basis van eigen onderzoek.
 
Het creditcardbedrijf denkt dat 282 miljoen huishoudens van over de hele wereld ten minste één internationale reis per jaar zullen maken in 2025, een derde meer dan nu. In de studie is het huidige reispatroon van Visa-kaarthouders bekeken en gecombineerd met inschattingen van de toekomst door de reisindustrie. Het onderzoek is in samenwerking met Oxford Economics uitgevoerd en analyseert voorspellingen van uitgaven per land.
 
De Chinezen voeren de lijst van groeiers aan: de verwachting is dat hun uitgaven in de komende tien jaar met 86 procent toenemen. Nederlanders blijken ook reislustig en staan op plek 15 met een verwachte toename van de reisuitgaven van twintig procent.
 
Van een gemiddeld huishouden wordt geschat dat het in 2025 jaarlijks 4.676 euro uitgeeft aan internationale reizen. De belangrijkste redenen voor de verwachte spectaculaire groei van internationale reizen zijn een groeiende middenklasse met een hoger besteedbaar inkomen, meer wereldwijde toegang tot het internet, betere infrastructuur waardoor reizen makkelijker wordt. Ook vergrijzing speelt een rol. “De ouder wordende bevolking heeft meer tijd en middelen om te reizen,” zegt Visa in een toelichting.
 
 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.