Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 mei 2016 @ 02:18 door Travelboy , 918 keer bekeken

TripAdvisor promoot en verkoopt tickets voor sommige van ’s werelds wreedste toeristische attracties met wilde dieren. Dat onthult de internationale dierenbeschermingsorganisaties World Animal Protection. World Animal Protection schat dat minimaal 550.000 wilde dieren wereldwijd lijden in onverantwoorde toeristische attracties. Daarvoor worden veel kaartjes verkocht en gepromoot via TripAdvisor, dat 300 miljoen bezoekers per maand trekt.

 

Ondanks talrijke pogingen van World Animal Protection om samen te werken, onderneemt TripAdvisor geen enkele actie, hoewel het bedrijf eerder had toegezegd te willen ‘helpen om reizigers een beter begrip bij te brengen van dierenwelzijn en soortbehoud. TripAdvisor beweert dat de beoordelingen op hun website geen af- of goedkeuring van de reissite betekent; ze zeggen slechts een platform te bieden voor reizigers die hun positieve of negatieve meningen delen. In tegenstelling tot hun claim van ‘onpartijdigheid’, maakt TripAdvisor rangordelijstjes en beloont ze wrede attracties door middel van hun populariteitsindex en ‘Certificate of Excellence’-programma, door het extra onder de aandacht brengen van deze websites en zo hun populariteit bij potentiële reizigers versterken.

 

Pascal de Smit, directeur van World Animal Protection Nederland zegt: “TripAdvisor heeft een enorme invloed en een cruciale rol in het helpen beëindigen van het misbruik van wilde dieren in het toerisme. We weten dat mensen wilde dieren willen zien, maar ze moeten zich bewust zijn van het leed dat achter de schermen plaatsvindt, en betere, diervriendelijke keuzes maken. TripAdvisor kan een belangrijke rol spelen bij het informeren van toeristen en het uitlichten van de diervriendelijke locaties, waar wilde dieren vrij kunnen rondlopen en er geen direct contact is tussen toeristen en dieren. Hoog tijd dat TripAdvisor daarmee een begin maakt.”

 

bron: www.travelpro.nl 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.