Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2016 @ 00:29 door Travelboy , 1946 keer bekeken

Hoi, ik ben Nanouk (  van http://samendewereldontdekken.nl/en ik ben verslaafd aan… Skyscanner. Oké, zo erg is het niet, maar ik kan wel zeggen dat het een behoorlijke hobby is. Ik vind het namelijk heerlijk om weg te dromen bij allerlei exotische bestemmingen én ik vind het een sport om goedkope vliegtickets uit te zoeken. Zo heb ik laatst de ouders van een vriendinnetje geholpen bij het zoeken van een mooi ticket. Hierbij kon ik dus lekker rondkijken op Skyscanner en er gelijk mensen mee blij maken. Wie gaat er nou uren op Skyscanner naar goedkope vliegtickets zoeken zonder een ticket te boeken? Je denkt nu misschien dat ik gek ben geworden. Tja, misschien wel een beetje. Maar door dat uren rondkijken, kan je ik je wel haarfijn uitleggen hoe jij goedkope vliegtickets met Skyscanner vindt.

 

Skyscanner: vliegen naar ‘Overal’

Voor het kiezen van een goede vlucht is het wel handig als je flexibel bent, zowel qua datum als bestemming. Vul bijvoorbeeld eens bij Naar (je bestemming) Overal in. Daarnaast kun je bij Vertrek en Terug kiezen voor Goedkoopste maand.

 

Skyscanner functie overal

 

Vul bij je bestemming ‘Overal’ in

 

Skyscanner functie goedkoopste maand

 

Kies bij vertrek en aankomst voor ‘De hele maand’ en klik op ‘Goedkoopste maand’

 

Uiteraard moet je je reisgezelschap nog invullen. Daarna kan het grote Skyscanner-feest beginnen!

 

Voor het plannen van een weekendje weg is dit geniaal. Je ziet een hele lijst met super goedkope vluchten naar locaties waar je wellicht niet direct aan had gedacht. Van 10 t/m 14 oktober naar Boedapest voor € 30. Van 4 t/m 8 oktober naar Venetië voor € 30.*

 

Skyscanner Eindhoven Venetië

Dit is een screenshot van mijn zoekactie op 2 augustus 2016 rond 17.00.

Flexibiliteit is alles!

Je ziet hoe de prijzen variëren: van € 15 tot aan wel € 155 (enkel). Op de dure dagen moet je natuurlijk niet gaan vliegen. Ik begrijp dat niet iedereen de luxe heeft om flexibel te vliegen, maar één dagje eerder of later vertrekken kan het absoluut waard zijn om met je vakantiedagen te schuiven.

Vertrekken vanaf een andere bestemming

Nu heb ik bij het vertrekvliegveld Nederland ingevuld. Je kunt het vinkje bij ‘Vliegvelden in de buurt toevoegen’ aanvinken, maar als ik dan een paar bestemmingen selecteer, zie ik er geen Belgische of Duitse vliegvelden tussen staan. Daarom vul ik voor de oriëntatie ook de gewenste bestemming in bij het vertrekveld Van. Stel, je wilt een weekendje naar Kopenhagen. Dan vul je het als volgt in:

 

goedkope vliegtickets met Skyscanner Kopenhagen

 

Kopenhagen is je bestemming, maar voor de oriëntatie vul je Kopenhagen in bij het vertrekvliegveld.

Direct zie je dat naar België de goedkoopste vliegtickets gaan! Voor Nederland moet je ver naar beneden scrollen en de vanaf prijs is € 50.

 

Skyscanner Kopenhagen zoekresultaat

Dit is een screenshot van mijn zoekactie op 2 augustus 2016 rond 17.00.

 

Grote kans dat als je bij vertrek België invult en bij aankomst Kopenhagen, je ook weer diezelfde lage prijs krijgt. Dit is geen garantie, maar wel een grote kans. Zo moet je er een beetje mee blijven spelen tot je goedkope vliegtickets hebt gevonden.

 

Ik heb het even uitgeprobeerd (dus bij Van België en bij Naar Kopenhagen + goedkoopste maand) en tadaaa! Het goedkoopst (€ 10) is van 23 t/m 31 augustus vliegen van Brussel naar Kopenhagen, maar dit is misschien wat lang. Van 22 t/m 25 augustus voor € 37 is ook nog steeds een mooi prijsje. Maar…

 

goedkope vliegtickets met Skyscanner Brussel Kopenhagen

Dit is een screenshot van mijn zoekactie op 2 augustus 2016 rond 17.20.

 

Skyscanner kiest de maand augustus als goedkoopste maand, omdat hier de € 5 in mee doet. Kies je echter bij Vertrek en Terug een maand later (druk op de blauwe pijltjes naar rechts), dan is dit het resultaat: in vrijwel heel september vlieg je voor € 20 van Brussel naar Kopenhagen (retour). Zo vind je dus stap voor stap de goedkoopste vliegtickets!

 

Interesse in een weekendje Kopenhagen in september? Je weet nu hoe je de beste deal moet zoeken opSkyscanner!

 

Skyscanner België Kopenhagen resultaat2

Dit is een screenshot van mijn zoekactie op 2 augustus 2016 rond 17.25.

 

Ik heb nog meer tips voor het vinden van goedkope tickets, al kun je deze breder toepassen dan alleen op Skyscanner:

2 x enkel of 1 x retour

Je kunt kijken of het boeken van twee enkeltjes voordeliger is dan één keer een retour.

Bij je overstap uitstappen

Soms is het voordeliger om een vlucht te boeken waarbij je daadwerkelijke bestemming de locatie van je overstap is. Je stapt dan dus uit bij je overstap en vliegt het tweede stuk niet mee. Hier zitten echter wel twee grote risico’s aan. Je bagage vliegt mogelijk mee naar de eindbestemming. Check dus goed of je bagage tijdens de overstap vrij komt. En als je een retourtje hebt, mag je niet meer mee met je terugvlucht als je niet de hele vlucht bent meegegaan. Goedkoop vliegen, oké, maar niet ten koste van alles. Ik raad deze variant dus eigenlijk niet aan.

Incognito zoeken

Als je veel aan het zoeken bent naar tickets, kunnen de prijzen gaan stijgen. Dit komt door de cookies. Om dit te voorkomen, kun je het beste incognito zoeken. Dit is heel simpel! Je hoeft alleen een speciaal venster te openen en daar je zoektocht in uit te voeren. Zo open je dit speciale venster:

  • In Chrome: ga in een normaal venster rechtsboven naar de drie streepjes en klik op ‘Nieuw incognitovenster’
  • In Safari op de iPad en iPhone: ga in je venster naar de ‘vensterblokjes’ en klik op ‘Privé’
  • In Safari op een Mac: ga in je menubalk naar ‘Archief’ en klik op ‘Nieuw privévenster’
  • In Firefox: ga rechtsboven naar de drie streepjes en klik op ‘Nieuw privévenster’
  •  

Incognito Chrome

Het startscherm van een nieuw incognitovenster in Chrome

Goedkoopste vliegtickets naar Bali

Ik kan me dus echt uren vermaken met het zoeken naar goedkope vliegtickets ÃƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’°Å¸â„¢â€š Zo heb ik uitgezocht hoe we het goedkoopst naar Bali kunnen vliegen, maar dan wel net iets anders dan ‘gewoon’ op Schiphol opstappen en in één keer (met de vereiste overstappen) naar Bali vliegen. Wij zijn fan van slow travel en tussen hier en Bali is ook veel te ontdekken! Ook goed om te weten: ik kijk alleen naar enkeltjes, omdat – als we ooit zoiets gaan doen – we op de bonnefooi zouden gaan, zonder vastgelegde einddatum.

De route achterstevoren

Eerst stippel ik de route uit, van achter naar voren. Ik vul dus bij het Van-veld Bali en bij de bestemming Overal in. Vanaf daar zijn er directe en goedkope vluchten naar o.a. Singapore en Kuala Lumpur. Aangezien Kuala Lumpur ook nog op onze (enorme) reis wishlist staat, ben ik vanuit daar weer verder gaan kijken.

Ik klik dan rechts bovenin op het loepje en kies bij vertrekvliegveld voor Kuala Lumpur en bestemming Overal. Zo zie ik al snel dat er vanaf Kuala Lumpur goedkope vluchten gaan naar Indonesië, Maleisië en Thailand. Ik kies voor Thailand, Bangkok. Dit trucje herhaal ik met Bangkok (dus Bangkok bij vertrekvliegveld en Overal bij bestemming). Je vindt alleen echt goedkope tickets binnen zuidoost Azië en omdat we vanuit Nederland vertrekken, moet ik wel een iets duurdere vlucht kiezen om Azië uit te komen. Zo gaat er een relatief goedkope vlucht van Bangkok naar Dhaka in Bangladesh. Het goedkoopst is een lange vlucht met overstap op… Kuala Lumpur.

Via Kuala Lumpur of Bangkok?

Oh wacht, dan is de overstap naar Bangkok misschien niet zo handig. Even opnieuw het vertrekvliegveld veranderen in Kuala Lumpur en inderdaad, het is veel goedkoper om van Kuala Lumpur naar Dhaka te vliegen in plaats van eerst naar Bangkok te gaan. Bangladesh staat niet op onze reis wishlist, maar op deze manier komen we misschien wel op prachtige plekken!

Je ziet, zo kan ik stapje voor stapje de voordeligste vliegroute uitstippelen. Het lastige is alleen het Midden-Oosten. Een aantal van die landen wil ik toch liever overslaan. Er zal dus een lange, duurdere vlucht bij moeten, bijvoorbeeld naar Londen. Maar ik zie een veel goedkopere vlucht naar Dubai! Dat lijkt me een prima bestemming en vanaf daar is het super goedkoop om naar bijvoorbeeld Bulgarije te vliegen. Dan is het nog maar een klein stukje naar Eindhoven.

De route van Nederland naar Bali

De route achterstevoren is uitgestippeld. Nu nog de goede kant op plannen! En dan moet ik ook rekening houden met data. Een route zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

  1. Vertrek op 9 november 2016: Eindhoven – Sofia (Bulgarije) voor € 20
  2. 15 november 2016: Sofia (Bulgarije) – Dubai (VAE) voor € 77
  3. 22 november 2016: Dubai (VAE) – Dhaka (Bangladesh) voor € 108
  4. 6 december 2016: Dhaka (Bangladesh) – Kuala Lumpur (Maleisië) voor € 136
  5. 25 december 2016: Kuala Lumpur (Maleisië) – Bali (Indonesië) voor € 38

Voor in totaal € 379 vlieg je dus van Eindhoven naar Bali. Oké, dit is een enkeltje, maar een enkele reis van Nederland naar Bali is het goedkoopst in januari en kost je € 414. Je hebt dan 3 tussenstops en je doet er in totaal 46 uur over. Oké, over mijn route doe je twee maanden, maar tjonge wat een mooie plekken kun je allemaal ontdekken! Het kan overigens nog goedkoper. Zo is van Sofia naar Dubai vliegen in januari goedkoper. Dit kan natuurlijk prima als je bijna 3 maanden in Bulgarije wilt verblijven/reizen.

Dinsdag de goedkoopste dag om te vliegen

Opvallend aan mijn route is trouwens dat 4 van de 5 vluchten op een dinsdag is. Hieruit kun je concluderen dat dinsdag de goedkoopste dag is om te vliegen. Ik heb er nog even op gegoogled, maar ik kan hiervan geen bevestiging vinden. Wel is het zo dat op dinsdag en donderdag vliegen meestal goedkoper is. Het weekend is sowieso duurder, en vrijdag en maandag is duurder omdat veel mensen die dagen aan hun weekend plakken als ze een weekendje weg gaan.

Dinsdag de goedkoopste dag om je vliegticket te boeken?

Tijdens mijn rondje over Google kwam ik de tip tegen dat op dinsdag de meeste vliegmaatschappijen hun deals online gooien. Dinsdag zou dus de goedkoopste dag zijn om je vliegticket te boeken. Hier heb ik geen ervaring mee, maar het kan vast geen kwaad om dit in de gaten te houden als je op jacht bent naar die goedkope vliegtickets!

Realistische vliegroute?

Uiteraard is dit maar een hobby, maar het is wel mooi om er bij weg te dromen ÃƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’°Å¸â„¢â€š Als we al zoiets gaan doen – ooit, in de toekomst – dan zouden we dit veel meer op de bonnefooi aanpakken en over zo’n vergelijkbare route maanden doen. Ach, ik droom nog even verder.

En, heb je iets aan mijn tips voor goedkoop vliegen met Skyscanner of heb ik je nu alleen maar aan een nieuwe verslaving geholpen?

* Alle screenshots en resultaten die ik hier laat zien, zijn resultaten van mijn zoekopdrachten op Skyscanner op 2 augustus 2016 tussen ongeveer 17.00 en 19.00. Het kan zijn dat de resultaten op een andere dag en ander tijdstip afwijken van mijn resultaten!

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten?

 

bron: http://samendewereldontdekken.nl/

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.