Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 maart 2016 @ 01:36 door Travelboy , 924 keer bekeken

 
Ja, dat kan. Wie ziek wordt tijdens zijn vakantie, moet de werkgever daar direct van op de hoogte stellen. De opgenomen vakantiedagen krijg je dan in principe weer terug.
 
 
 Ga op uw vakantieadres naar de huisarts en vraag om een officiële doktersverklaring. Dan kunt u die aan de werkgever geven als u terug bent. Geef ook uw adres, telefoon en e-mailgegevens door, zodat de werkgever of arbo-arts u kan bereiken. Die kan verlangen dat u zo snel mogelijk terugkeert naar Nederland. Bij een normale (korte) vakantie zal dat niet zo snel gebeuren.
 
 
 Hou contact met de werkgever en meld u tijdig weer beter. De werkgever mag niet voorschrijven dat de vakantie wordt verlengd met de vervallen vakantiedagen. U mag de vakantie altijd naar eigen inzicht opnemen.
 
 
 In sommige cao's of arbeidscontracten staat dat u ziektedagen op vakantie moet compenseren met de bovenwettelijke vakantiedagen van dat jaar. Compensatie met wettelijke vakantiedagen kan alleen als de werknemer daar toestemming voor geeft. Let dus goed op het verschil tussen de soort vakantiedagen en controleer het vakantiesaldo bij terugkomst.
 
 
En als ik ziek word vóór de vakantie?
 
Ga naar de huisarts of de huisartsenpost en vraag advies of vertrekken wel verstandig is. Als u toch gaat: u moet een ziektemelding in principe binnen 24 uur doorgeven aan uw werkgever, maar die zal in het weekend meestal niet bereikbaar zijn.
 

Denk ook aan de annuleringsverzekering, want die keert vaak wel uit als u door ziekte de reis moet afzeggen. Ook bij een ziek kind dat meereist, kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Check de voorwaarden van de verzekering.
 
U kunt calamiteitenverlof opnemen als een kind plotseling ziek wordt
 
Bij de werkgever kunt u calamiteitenverlof opnemen als een kind plotseling ziek wordt. Het loon loopt dan gewoon door. Het is een wettelijk recht dat geldt voor de eerste ziektedag.
 
 
Blijft het kind langer ziek, dan kan kortdurend zorgverlof uitkomst bieden als dat in de cao staat. Daar is alleen recht op als niemand anders de zorg voor het kind op zich kan nemen. De afdeling P&O van de werkgever of de vakbond kunnen in dit soort situaties ook helpen met advies.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.