Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2016 @ 00:02 door Travelboy , 973 keer bekeken

De ANWB waarschuwt vakantiegangers voor hoge rekeningen voor illegaal downloaden. In heel Europa is downloaden uit illegale bron verboden en vooral uit Duitsland komen berichten over strenge handhaving.

 

Hoge rekeningen

Als je in Duitsland illegaal een paar films downloadt, kan je vakantie een dure nasleep krijgen met een rekening van € 900. Of er volgt een rekening van meer dan € 1.000 voor het illegaal kijken naar een populaire serie of voor het luisteren naar muziek.

Auteursrechten

Advocatenkantoren in Duitsland kunnen relatief eenvoudig aan IP-adressen komen. Ze werken in opdracht van de film- en muziekindustrie en versturen de rekening voor auteursrechten naar de eigenaar van de internetaansluiting. Gebruik je als vakantieganger wifi van het hotel, een vakantiehuis of camping dan kan de eigenaar daarvan besluiten je persoonsgegevens door te geven.

Wees voorzichtig

De ANWB waarschuwt daarom vakantiegangers hier rekening mee te houden. Uit andere landen zijn nog geen vergelijkbare signalen ontvangen. Maar illegaal downloaden is daar ook verboden en de vakantieganger weet nooit wanneer er tot handhaving wordt overgegaan.

 

bron: www.anwb.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.