Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 02 februari 2016 @ 01:43 door Travelboy , 1385 keer bekeken

Voor avontuurlijke toeristen zijn er heel wat plekken op aarde waar er spectaculaire en spannende activiteiten te doen zijn. Denk aan raften, bungeejumpen of mountainbiken langs steile hellingen. Bij de volgende bestemmingen zal het voor de meeste reizigers echter iets te spannend worden:dit zijn de meest gevaarlijke attracties ter wereld.

 

 

1. Stierenrennen in Pamplona, Spanje


Zo zien de straten eruit tijdens het stierenrennen in Pamplona (Foto: Ville Miettinen, Flickr).

Bij deze levensgevaarlijke Spaanse traditie wordt er een groepje stieren losgelaten in de straten van Pamplona. Duizenden mensen verzamelen zich bij dit evenement, waarbij ze proberen om voor de stieren uit te rennen zonder op de horens genomen te worden. Hierbij zijn in het verleden vele mensen gewond geraakt of zelfs gedood.

2. El Caminito Del Ray, Málaga

Dit wandelpad in Málaga is tegen steile rotswanden gebouwd en bevindt zich op wel 100 meter hoogte. Er zijn meerdere toeristen overleden doordat ze van de paden af zijn gevallen. In 2014 is de route gerestaureerd en sinds kort kan je er weer een (redelijk veilige) wandeling maken.

3. Skellig Michael, Ierland


Het eilandje Skellig Michael (Foto: hector pastor fernandez, Flickr).

Skellig Michael is een pittoresk eilandje voor de kust van Ierland en herbergt een gevaarlijke attractie: een oude stenen trap van 600 treden waarmee je de berg op kan lopen. De treden zijn glad en oneven waardoor veel mensen hun evenwicht zijn verloren en van de berg zijn gevallen.  

4. Ainwick Garden, Groot-Brittanië

In Ainwick Garden (in Groot-Brittanië) vind je ‘Poison Garden’, een tuin die bestaat uit wel 100 verschillende soorten giftige planten. Toeristen kunnen niet in contact komen met de planten maar door giftige dampen is het weleens voorgekomen dat er een bezoeker onwel is geworden.

5. Mont Blanc,  Frankrijk


De Mont Blanc, het dak van Europa (Foto: Cristian Bortes, Flickr). 

Dat de Mont Blanc bijna 5000 meter hoog is weerhoudt bergbeklimmers er niet van om deze reus te trotseren. Dit is echter heel gevaarlijk door gletsjerspleten en de kans op lawines en hoogteziekte. In het jaar 2008 zijn er wel 50 mensen overleden.

6. Chernobyl, Oekraïne

In Chernobyl worden tegenwoordig tours voor toeristen aangeboden om meer te leren over de plek waar in 1986 een grote kernramp plaatsvond. Het gebied is onbewoonbaar omdat de grond er nog steeds radioactief is. Er wordt zelfs beweerd dat het gebied de komende 20 duizend jaar niet veilig zal zijn voor mensen. Toeristen krijgen daarom hele strenge instructies tijdens de rondleidingen.

7. Yosemite Nationaal Park, de Verenigde Staten


Half Dome is een gevaarlijke uitdaging voor bergbeklimmers (Foto: Images by John 'K', Flickr).

De beroemde rots genaamd Half Dome, in Yosemite Nationaal Park, reikt wel meer dan 1400 meter boven het dal van Yosemite Valley uit en is een populaire bestemming voor bergbeklimmers. De verticale wand die beklommen moet worden is alleen wel erg gevaarlijk, zeker wanneer het geregend heeft en de rots ook nog erg glad is.

8. New Smyrna Beach, de Verenigde Staten

Dit zonnige strand in Florida is een trekpleister voor toeristen, maar er gebeuren erg veel ongelukken. Er zwemmen hier ontzettend veel haaien rond, en de kans dat je door deze beesten gebeten wordt is nergens op de wereld groter dan hier. In de afgelopen 30 jaar hebben er meer dan 200 haaienaanvallen plaatsgevonden.

9. Grand Canyon, de Verenigde Staten


De machtige Grand Canyon in de Verenigde Staten (Foto: Casey Reynolds, Flickr).

De Grand Canyon is een van de meest populaire toeristenattracties ter wereld maar ook een van de gevaarlijkste. Met ravijnen van wel meer dan 1800 meter diep, zijn de wandelpaden hier niet voor beginnelingen. Honderden mensen zijn overleden doordat ze van de kliffen gevallen zijn. Ook de Colorado rivier die door de Grand Canyon loopt kan erg gevaarlijk zijn door de sterke stroming.

10. Cerro Negro vulkaan, Nicaragua

Dappere toeristen kunnen met wel 80 kilometer per uur van de helling van de Cerro Negro vulkaan sleeën. Niet alleen deze activiteit zorgt voor ongelukken maar de vulkaan zelf is ook nog eens actief wat de rit extra spannend maakt. De vulkaan is in 1999 voor het laatst uitgebarsten.

11. Hua Shan berg, China


Het bizarre wandelpad op de Hua Shan berg in China (Foto: Aaron Feen, Flickr). 

Als je hoogtevrees hebt dan kan je de wandelroute naar de zuidelijke top van de Hua Shan berg maar beter overslaan. Op een deel van de route moet je over angstaanjagend smalle planken lopen boven een afgrond van meer dan 2000 meter diep. Soms zijn er niet eens planken om op te staan en moet je je voeten in gaten in de rotswand steken om verder te klimmen.

12. Mount Everest, Nepal en Tibet

De hoogste berg van de wereld is niet makkelijk om te beklimmen en het is dan ook niet gek dat het maar heel weinig mensen is gelukt. Er zijn zelfs al meer dan 250 mensen overleden tijdens hun poging om de top te bereiken. Wil je het topje van de Mount Everest zien moet je zeker twee keer nadenken voor je eraan begint.

13. Miyake eiland, Japan

Miyake eiland, ook wel Miyake-jima genoemd, heeft zich gevormd rond de Mount Oyama vulkaan die zo vaak is uitgebarsten dat de bevolking er niet meer kon leven tussen 2000 en 2005. Daarna kwamen veel mensen terug maar moest iedereen er gasmaskers gaan dragen om niet te bezwijken aan de giftige gassen die nog steeds uit de vulkaan komen.

14. Yungas Road, Bolivia

Deze weg wordt de gevaarlijkste weg ter wereld genoemd en heeft daarom de bijnaam ‘doodsweg’ gekregen. Er zijn geen vangrails en door de losse rotsen en het slechte wegdek gebeuren er veel (dodelijke) ongelukken. 

15. Ilha da Queimada Grande, Brazilië


Als je een slangenfobie hebt moet je uit de buurt blijven van dit eiland (Foto: m.earthtripper.com). 

Dit eiland staat bekend als het Slangeneiland en ligt voor de kust van Brazilië. Het is maar een klein eilandje maar er leeft een enorme populatie lanspuntslangen, een zeer giftige soort slang. Deze soort komt nergens anders ter wereld voor. Alleen echte durfallen maken een wandeling op dit eiland.

 

Kijk hier voor meer gevaarlijke attracties.

 

bron:www.columbusmagazine.nl/

 

PS van de club: altijd leuk om te melden is, dat de operator van deze club op Skellig Michael is geweest



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.