Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 16 mei 2016 @ 01:19 door Travelboy , 953 keer bekeken

Goed nieuws voor iedereen die binnenkort op reis gaat of al op reis is. De roamingkosten in heel Europa zijn vanaf 30 april omlaag gegaan. Dat scheelt weer een enorm hoge telefoonrekening na je vakantie.
 
Je kent het wel, je bent op vakantie en wilt even bellen met het thuisfront of even een site bekijken. Maar er is geen wifi in de buurt en je besluit om toch even op internet te gaan kijken. Bij thuiskomst wacht er een torenhoge rekening op je. Balen. Dat de kosten voor het gebruik van je telefoon in het buitenland zo hoog zijn, komt vooral omdat je geen gebruik kunt maken van je eigen provider en dus een andere buitenlandse provider moet gebruiken. En je eigen provider moet dan een vergoeding betalen aan de buitenlandse provider. En die kosten, die mag jij weer betalen.
 
Voor commissaris Kroes waren die extra kosten een doorn in het oog en zij maakte zich dus al jaren sterk om deze extra kosten af te schaffen. De Europese Commissie heeft vorig jaar met telecomproviders afgesproken dat ze vanaf juni 2017 geen roamingkosten meer mogen vragen. Bellen en internetten in het buitenland wordt daardoor overal binnen de Europese Unie even duur. De 2 partijen spraken ook af dat de roamingtarieven met een tussenstap worden teruggeschroefd.
 
Per 30 april zijn de roamingtarieven verlaagd naar 5 eurocent per minuut voor bellen, 2 eurocent voor sms’jes en 5 eurocent per megabyte voor data. Even ter vergelijking: Sinds 1 juli 2014 moest je voor een minuut bellen vanuit een Europees land 23 cent betalen. Een sms’je was 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moest maximaal
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.