Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 juli 2016 @ 01:48 door Travelboy , 961 keer bekeken

Vrijdag is de laatste ministerraad, een enkeling moet volgende week dinsdag nog in de Eerste Kamer opdraven, maar daarna is het ook voor alle Nederlandse ministers reces. En ook zij pakken bijna allemaal de valiezen voor een vakantietripje, meestal naar het buitenland.
 
Echt ondernemend zijn minister Jeanine Hennis van Defensie en haar collega van Volksgezondheid Edith Schippers. Hennis gaat rondtrekken door Tanzania en Schippers verkent met een rugzak Japan. Ook Jet Bussemaker van Onderwijs trekt naar Azië; ze gaat Thailand bekijken.
 
Hun collega’s blijven dichter bij huis. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat naar Engeland en kan dus mooi profiteren van het gedaalde pond. Ook de net getrouwde justitieminister Ard van der Steur reist af naar het door de Brexit wat rommelige Engeland, maar hij brengt tevens een deel van de wittebroodsweken door in Frankrijk.
 
Friese meren
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat met vakantie naar Duitsland en Oostenrijk. Stef Blok, de minister voor Wonen en Rijksdienst, gaat zeilen op de Friese meren en fietsen naar Hamburg. Hij is deze zomer ook de vervanger van Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken, die herstelt van de operatie wegens hartklachten die hij afgelopen week heeft ondergaan.
 
Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, gaat naar Noord-Portugal en ook haar collega Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) kiest met Italië voor Zuid-Europa.
 
Middellandse Zee-kust
Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders weet het nog niet precies. Hij heeft nog een conferentie in Uruguay en een bijeenkomst in Washington. Maar eind juli/begin augustus zou een korte vakantie kunnen, waarbij Italië en Griekenland een goede kans maken op een bezoek van de bewindsman: “Ik ben gek op de Middellandse Zee-kust.”
 
Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en premier Mark Rutte verklappen niet waar ze naartoe gaan.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.