Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 oktober 2016 @ 00:15 door Travelboy , 980 keer bekeken

Tripadvisor, één van de grootste internationale reiswebsites, zal niet langer tickets verkopen voor dierenattracties waarbij reizigers met wilde dieren of met uitsterven bedreigde diersoorten die in gevangenschap worden gehouden in contact komen. Zo zal je voortaan niet langer olifantenritjes of zwemsessies met dolfijnen kunnen boeken via Tripadvisor.

 

De beslissing van Tripadvisor om voortaan alle dierenattracties met wilde of met uitsterven bedreigde dieren stop te zetten komt er na een overlegronde van zes maanden met dierenrechtenorganisaties zoals People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), Association of Zoos and Aquariums (A.Z.A.) en Global Wildlife Conservation (G.W.C.).

 

Dierenrechtenorganisaties wijzen er al lang op dat het gebruik van wilde dieren voor toeristische attracties ongeoorloofd is. Zo zouden dolfijnen en olifanten die in gevangenschap worden gehouden omwille van toeristische doeleinden ernstige fysieke en psychologische schade kunnen oplopen.

 

Tripadvisor stopt onmiddellijk met de verkoop van tickets, maar alle dierenattracties blijven voorlopig wel nog op de website te raadplegen in de recensieweergaves. Ze zullen daarentegen gemarkeerd wordt met een icoontje van een voetafdruk, dat onmiddellijk gelinkt wordt met een educatief portaal, dat bezoekers zal informeren over dierenattracties en dierenwelzijn.

 

Het portaal zal in samenwerking met de grootste en meest gerenommeerde dierenrechtenorganisaties uitgebouwd worden. PETA juicht de beslissing van Tripadvisor toe en hoopt dat andere reisorganisaties in hun spoor zullen volgen.

 

bron: www.nieuwsblad.be

 


 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.