Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 januari 2012 @ 01:09 door Travelboy , 1047 keer bekeken

Winkelen in het passagiersgedeelte van Europese luchthavens is zelden voordeliger dan in de winkelstraat. Dat blijkt uit een steekproef die de ANWB op zeven vliegvelden heeft uitgevoerd. Slechts acht van de zestig producten op het lijstje van de ANWB-shopper waren op alle luchthavens goedkoper, liet de toeristenorganisatie woensdag weten.

 

Sinds 1999 hebben reizigers in de Europese Unie geen recht meer op 'taxfree' voordelen bij het shoppen op luchthavens. Toch heerst er bij de Europese passagier nog het beeld dat winkelen op het vliegveld flinke prijsvoordelen oplevert. De ANWB nam de proef op de som en reisde met een 'boodschappenlijstje' de vliegvelden af.

 

In negen categorieën zoals parfum/cosmetica, drank, tabak, elektronica vergeleek de toeristenorganisatie de prijzen op Schiphol, Londen, Parijs, Barcelona, Rome, Praag en Wenen.

 

Impulsaankopen op vliegvelden zijn vaak een slecht idee, blijkt uit het prijsonderzoek. Ook zijn er veel en grote prijsverschillen tussen vliegvelden onderling. Londen Heathrow had op het moment van het onderzoek in augustus 2011 de goedkoopste winkels, terwijl Praag (cosmetica, tabak), Parijs (tabak) en Barcelona gemiddeld hogere prijzen hanteren.

 

Schiphol, Rome en Londen hebben het breedste assortiment, wees de steekproef uit. Op Schiphol bleken vooral sigaren, sommige stropdassen en horloges voordeliger geprijsd te zijn in vergelijking met andere bezochte luchthavens. Kijkend naar de verschillen met de winkelstraat, zijn in de regel parfum en alcohol nog voordelig op de luchthavens aan te schaffen.

 

Voor cd’s, dvd’s en elektronica is de consument doorgaans duurder uit. Tevens bespeurt de ANWB een trend dat steeds meer luchthavens de nadruk op exclusieve, vaak dure merkproducten leggen, in plaats van het promoten van aantrekkelijke prijsvoordelen.

 

bron: www.zakenreisnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.