Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 09 maart 2012 @ 02:06 door Travelboy , 1152 keer bekeken

De organisatie New 7 Wonders riep de afgelopen jaren al de 7 Natuurwonderen en de 7 Nieuwe Wereldwonderen uit. In een bijna twee jaar durende verkiezing wordt nu ook naar de 7 Wondersteden -of de 7 Stedenwonderen, net hoe je het noemen wilt- gezocht.

 

De eerste nominatieronde, waarbij iedere wereldburger zijn of haar 7 favoriete steden kon aandragen, is vandaag afgesloten. De organisatie maakte de ruim 300 genomineerde steden bekend. Per land is één stad genomineerd, aangevuld met de 77 steden die de meeste nominaties hebben ontvangen. Vrijwel alle grote Europese steden zijn genomineerd, waarbij Amsterdam, Brugge en Brussel de enige Nederlandse en Vlaamse vertegenwoordigers op de nominatielijst zijn.

 

Er kan nu ruim negen maanden lang worden gestemd, waarna de organisatie op 23 november de 77 steden bekend maakt die de meeste stemmen hebben ontvangen. Hieruit maakt New 7 Wonders een selectie van 28 steden, die doorgaan naar de eerste finaleronde. Na de derde finaleronde worden, exact een jaar nadat de eerste finaleronde van start ging, de 7 Wondersteden bekend gemaakt.

Op 7 december 2013 zullen we dan eindelijk weten welke 7 steden de mooiste, meest indrukwekkende of simpelweg populairste ter wereld zijn. De organisatie weet de verkiezing in ieder geval flink te rekken, ongetwijfeld om de citymarketing van de genomineerde steden extra te motiveren.

 

bron: www.stedentripper.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.