Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 november 2012 @ 19:17 door Travelboy , 1353 keer bekeken

Om te komen tot de tien beste winkelsteden ter wereld heeft CNN Travel een hoop wereldsteden beoordeeld. Gekeken werd naar bereikbaarheid, variëteit in aanbod, de beleving en de waarde van de items. De nummer 1 in dit onderzoek kan je eigenlijk wel zelf bedenken: New York City. Op de tweede plaats staat Tokyo, gevolgd door Londen op nummer 3.


En dan krijgen we een (voor ons in ieder geval) verrassing: Kuala Lumpur in Maleisië. Vooral de waarde die je voor je geld krijgt heeft Kuala Lumpur zo hoog gebracht. "High quality shopping, affordable prices and reliable sales, which can stretch for several months".

 

De Maleisische hoofdstad heeft shoppers veel te bieden. Zo zijn hier drie van de tien grootste shopping malls ter wereld te vinden. De grootste hiervan is 1 Utama, met ruim 650 winkels verdeeld over zes verdiepingen, een waar tropisch regenwoud en de Secret Garden, de grootste daktuin van Zuidoost-Azië. De variëteit in het aanbod is groot, van bekende (internationale) merken als het Maleisische Jimmy Choo tot onbekende boetiekjes.

 

De uitverkoop in Kuala Lumpur vindt meerdere keren per jaar plaats en trekt met haar uitstekende deals winkelend publiek van over de hele wereld. Vooral de 1Malaysia Year-End Sale, dit jaar van 10 november tot en met 31 december, kan op veel koopjesjagers rekenen.
 
De complete top 10 met beste winkelsteden ter wereld
 
1. New York
2. Tokyo
3. Londen
4. Kuala Lumpur
5. Parijs
6. Hong Kong
7. Buenos Aires
8. Wenen
9. Dubai
10. Madrid



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.