Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 29 oktober 2012 @ 20:34 door Travelboy , 1325 keer bekeken

Reisgidsenuitgever Lonely Planet heeft Amsterdam uitgeroepen tot 's werelds tweede beste stad om te bezoeken in 2013. San Francisco voert de top-10 aan, op de derde plaats staat de Indiase stad Hyderabad. De grootste uitgever van reisgidsen ter wereld maakt elk jaar ranglijsten van plekken die interessant zijn om te bezoeken.

 

120202_amsterdam_iamsterdam.jpg
I Amsterdam werkt nog steeds en krijgt in 2013 volgens Lonely Planet wereldwijd meer aandacht

Amsterdam staat volgend jaar wereldwijd in de belangstelling met onder meer de viering van 400 jaar grachtengordel, de 160ste geboortedag van Vincent van Gogh en - eindelijk - de lang verwachte heropening van het Rijksmuseum. Maar dat is zeker niet de enige reden, waarom de Nederlandse hoofdstad in de top-tien van wereldbestemmingen is opgenomen.

Attracties
Ook worden de belangrijkste toeristische attracties genoemd: de Dam, de Wallen, het Anne Frank Huis en het Grachtenfestival. Daarnaast wijst de Lonely Planetredactie op de wietpas voor de coffeeshops. En worden lokale lekkernijen uit de Amsterdamse keuken aanbevolen: 'Try the pekelvlees, or make it a halfom.' En voor de wintermaanden adviseert de gids 'a bowl of erwtensoep' of kroketten van Van Dobben: 'They rule the town'.
 
Aardbeving
In de top-10 van te bezoeken steden in de wereld staat ook het Nieuw Zeelandse Christchurch, dat twee jaar geleden werd getroffen door twee aardbevingen. Volgens Lonely Planet herstelt de stad zich 'met een adembenemende mengeling van bezieling, vastberadenheid en flair'.

Landen en regio's
De Lonely Planet redactie publiceerde, net als elk jaar in oktober,ook ranglijsten voor 2013 van de te bezoeken aantrekkelijkste landen en regio's ter wereld. De beste landenbestemming is volgens Lonely Planet Sri Lanka, bij de regio/'s en streken komt het Franse eiland Corsica als eerste uit de bus.

Alle lijstjes
De toptien lijstjes in de nieuwe Lonely Planet uitgave Best of Travel 2013 (voor shop klik op cover hieronder) luiden als volgt:

121022_lonelypl_bestintravel2013.jpgSteden
- San Francisco (VS)
- Amsterdam
- Hyderabad (India)
- Derry/Londonderry (Noord-Ierland)
- Beijing (China)
- Christchurch (Nieuw-Zeeland)
- Hobart (Australië)
- Montreal (Canada)
- Addis Abeba (Ethiopië)
- Puerto Iguazu (Argentinië)

Landen
- Sri Lanka
- Montenegro
- Zuid-Korea
- Ecuador
- Slowakije
- Solomon Eilanden
- IJsland
- Turkije
- Dominicaanse Republiek
- Madagascar

Streken en regio's:
- Corsica (Frankrijk)
- Negev-woestijn (Israël)
- Mustang (Nepal)
- Yukon (Canada)
- Chachapoyas en Kuelap (Peru)
- Golfkust (VS)
- Karinthië (Oostenrijk)
- Palawan (Filipijnen)
- Inland Sea (Japan)
- Campanië (Italië)
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.