Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 mei 2012 @ 19:21 door Travelboy , 1228 keer bekeken

Kon je voorheen je vakantie alleen kosteloos omboeken of annuleren bij een negatief reisadvies, vanaf deze maand is de regelgeving daaromtrent versoepeld.


In februari heeft de kantonrechter in Tiel bepaald dat reizigers ook recht hebben op de mogelijkheid tot geld teruggave,of het voordeliger omboeken van hun reis, als er sprake is van een reële kans op bedreiging van de veiligheid of gezondheid, zonder dat er een negatief reisadvies van kracht is. Voorheen werd dit niet gedekt door de reisverzekering.


Wat eraan vooraf ging: twee ANWB-leden spanden in 2010 een rechtszaak aan tegen een reisorganisatie, omdat ze geen geld terugkregen na annulering van hun vakantie naar Moskou, dat destijds kampte met ernstige smogvorming en luchtvervuiling. Er gold geen negatief reisadvies voor deze bestemming, waardoor de familie geen aansprak kon maken op hun reisverzekering. De ANWB heeft deze zaak aangevochten bij de Geschillencommissie Reizen en kreeg gelijk. De reisorganisatie heeft daarna alsnog het bedrag aan de gedupeerde reizigers moeten vergoeden.


Sinds deze rechtszaak zijn de voorwaarden met betrekking tot annuleren en omboeken per 1 april 2012 bij de ANVR aangepast. Passagiers kunnen binnen 30 dagen voor vertrek nog kosteloos hun reis annuleren of op een voordelige manier omboeken.

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.