Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 oktober 2012 @ 00:38 door Travelboy , 1245 keer bekeken

Voetbal is met meer dan één miljoen actieve beoefenaars veruit de populairste sport van Nederland. Maar niet alleen om te doen, ook om naar te kijken. Op televisie, bij de favoriete amateur- of profclub, en natuurlijk ook op reis in het buitenland. Wie zo'n voetbalreisje wil maken laat zich voortaan vóóraf informeren door de nieuwe Voetbalreiskrant.


 

121001_voetbalreiskrant.jpg
Deel van de voorpagina van de nieuwe Voetbalreiskrant met alle informatie over voetbal(steden)trips

Speciaal voor die laatste categorie, veelal vriendengroepen, vader & zoon en ploeggenoten, is de begin oktober voor het eerst verschenen Voetbalreiskrant. Het is de eerste Nederlandse tabloid over voetbalreizen. Ze wordt in een oplage van 100.000 gratis verspreid in de kantines van de grote amateurclubs van Nederland en bij Ajax.

Must voor iedereen
Het blad is een must voor iedereen die van plan is om dit seizoen in het buitenland een voetbalwedstrijd te bezoeken, aldus medeoprichter en hoofdredacteur Michiel Holsheimer. 'Ongekend hoeveel Nederlanders er wekelijks in het buitenland op de tribune zitten', zegt Holsheimer. 'Alleen al bij FC Barcelona zitten gemiddeld zo’n 2000 landgenoten, terwijl er nog eens vele duizenden Nederlanders elk weekeinde naar Engeland en Duitsland afreizen om daar een voetbalduel te combineren met de hoogtepunten in de betreffende voetbalstad.


 
Populaire clubs
Daarbij zijn vooral clubs als Newcastle United, Liverpool, Chelsea, Schalke04, Bayern München en Borussia Dortmund populair. In deze eerste uitgave daarom veel aandacht voor deze clubs. Holsheimer: 'Al beperk we ons in die verhalen niet tot de clubs, maar brengen we ook tips hoe je het beste bij het stadion kunt komen, waar je de beste hamburger kunt eten, welke kroeg het leukst is en waar je het beste kunt gaan shoppen'.


Tips van insiders
Deze tips, puur gericht op de voetbalreiziger, worden gegeven door voetballers en trainers die er spelen of ooit gespeeld en hewerkt hebben. Zo verhaalt Johan Cruijff over de stad Barcelona, Louis van Gaal over de stad München, Tim Krul over de stad Newcastle en Dirk Kuyt over Liverpool. Daarnaast vertellen BN'ers als Lauren Verster, Katja Schuurman en Guus Meeuwis over hun avonturen in een buitenlands voetbalstadion. Dit wordt aangevuld met reportages over onder meer stadiontours en eigen foto’s van Nederlandse voetbalreizigers.


Elk kwartaal
De Voetbalreiskrant komt elke kwartaal met een actuele editie uit en is een uitgave van Voetbal City Trip, dat tevens voetbalreiskranten uitgeeft in Barcelona, Liverpool en Newcastle.


 

bron: www.opreisgids.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.