Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 09 april 2012 @ 00:11 door Travelboy , 1131 keer bekeken

De nieuwe Gids Betaalbare Vakanties 2012 is verschenen. De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA stelt deze gids al een aantal jaren samen. In deze publicatie wordt een breed scala aan relatief goedkope vakantiemogelijkheden op een rij gezet, met korte beschrijvingen, prijzen, adresgegevens en webtips.
 
“Als je een krappe beurs hebt, schiet er vaak weinig of geen geld over voor vakantie. Het vakantiegeld gaat nogal eens op aan het dichten van de gaten die er eerder zijn gevallen. De dure en verre reizen die grote aantallen Nederlanders zich kunnen permitteren, zijn voor mensen met een minimuminkomen zelden weggelegd. Toch hebben ook zij – juist zij! – de behoefte om eens een poosje de dagelijkse zorgen te vergeten en er lekker uit te gaan. Vakantie is geen overbodige luxe. Iedereen heeft het nodig om van tijd tot tijd bij te tanken”, zo motiveren de makers de gids.
 
Er zijn in Nederland organisaties, clubs en individuen die weten dat er behoefte is aan goedkope manieren om toch een vakantie te hebben of er eens een dagje uit te kunnen. Zij bieden daarvoor mogelijkheden aan. De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA is in de loop van de tijd steeds meer van die mogelijkheden op het spoor gekomen. Dat aanbod is gebundeld in de Gids Betaalbare Vakanties.
 
De initiatieven die in de gids vermeld worden zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
 ■Vakanties met en zonder kinderen
 ■Vakanties voor eenoudergezinnen
 ■Kinderkampen en jongerenvakanties
 ■Vakantie met voorzieningen voor gehandicapten
 ■Bezinning
 
Aan het eind van elk hoofdstuk zijn ‘wwweetjes’ toegevoegd: links naar websites die op de een of andere manier tips hebben over betaalbare vakanties. Deze weblinks zijn ook via de website van de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA aan te klikken: www.armekant-eva.nl.
 
Gids Betaalbare Vakanties 2012, ISBN/EAN: 978-90-75684-00-1, 40 p., prijs € 1,50 per stuk (+ porto). Bij een afname van 50 exemplaren of meer € 1,20 per stuk (+ porto). De gids is te bestellen bij de werkgroep: Luijbenstraat 17, 5211 BR ‘s-Hertogenbosch,             073-6121939      , info@armekant-eva.nl.

 

bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.