Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 oktober 2012 @ 02:23 door Travelboy , 1197 keer bekeken

Wie er op citytrip in Rome aan denkt om rustig (en budgetvriendelijk) zijn boterhammen of sandwich in een park met zicht op het Colosseum te verorberen, kan zich voortaan een boete tot 500 euro op de hals halen. Het gemeentebestuur van Rome vaardigde dinsdag een voedsel- en drankverbod in het hele historische centrum van de Italiaanse stad uit.

 

De maatregel was al een tijdje in andere Italiaanse steden zoals Venetië, Bologna of Firenze van kracht. Dinsdag volgde ook Rome, met een algemeen voedsel- en drankverbod in het hele historische hart van de stad. Vanaf januari volgend jaar zal de politie er bezoekers die op pleinen of antieke stoepen lunchen ook effectief beboeten.

 

De boetes in Rome variëren van 25 tot 500 euro - wat de precieze criteria zijn om de boete te bepalen (de kwaliteit van de fijnkost tussen uw boterhammen?) is niet helemaal duidelijk. Wél zeker is dat het verbod tot 31 december 2013 geldt en dat ook 'bivakkeren of provisorisch onderdak zoeken' in de buurt van historische trekpleisters voortaan verboden zijn.

 

Eén uitweg voor wie het echt niet voor pasta's en pizza's op de talloze piazza's in de stad heeft en koppig vasthoudt aan de eigen lunch: de tekst verbiedt letterlijk 'het stoppen om te eten of te drinken.' Wie al wandelend de innerlijke mens versterkt - rondjes draaien om het Colosseum of de Spaanse Trappen op en af lopen, bijvoorbeeld - overtreedt dus technisch gesproken de wet niet.

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.