Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 oktober 2012 @ 20:18 door Travelboy , 1280 keer bekeken

Bezoekers van Europese steden sparen niet in alle gevallen geld uit met de aanschaf van een meerdaagse kortingskaart. Dat blijkt uit een onderzoek van ANWB en de Europese zusterclubs naar de prijs-kwaliteitverhouding van City Cards in veertien grote Europese steden.

 

 

De zogenoemde City Cards bieden korting op toeristische attracties en openbaar vervoer. De prijs weegt vaak niet op tegen de korting die de bezoeker bij de belangrijkste attracties van de stad kan krijgen. Zo brengt de Berlin Pass slechts bij zeer intensief gebruik z’n geld op, in tegenstelling tot de Vienna Card die al snel voordelig uitvalt.De Vienna Card kost bezoekers van Wenen slechts € 19,90 en biedt korting op de entree van de meeste populaire toeristische attracties. De Berlin Pass biedt slechts korting op drie van de tien meest bezochte attracties korting voor een prijs (€ 82) die vele malen hoger is dan andere City Cards.

 

Of een City Card voordelig is, hangt uiteraard af van welke attracties men wil bezoeken en hoe men zich wil verplaatsen. De ANWB adviseert via de site van de aanbieder te bekijken op welke attracties de kaart welk voordeel biedt. Kijk daarbij ook wat de kosten voor een meerdaagse openbaar vervoerkaart zijn. Losse kaartjes zijn soms relatief duur en het zoeken naar verkooppunten kan veel tijd kosten.

 

Voor gezinnen is het interessant om te bekijken of er speciale familie- of kinderkaarten worden aangeboden en wat de voorwaarden voor gebruik zijn.

 

Resultaat onderzoek

 

bron: www.anwb.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.