Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 mei 2012 @ 23:06 door Travelboy , 1126 keer bekeken

Duitsland overweegt een tolvignet voor personenauto’s. Toeristen en andere buitenlanders die door het land rijden moeten dan een tolvignet aanschaffen. Het systeem is vergelijkbaar met dat van Oostenrijk.

 

De Duitse minister van Verkeer, Peter Ramsauer, liet weten haast te willen maken met de invoering van een tolvignet. Hij heeft een voorstel klaar dat volgens hem snel door de regering kan worden behandeld.
 

Miljarden aan inkomsten
 
Het tolvignet moet de Duitse schatkist miljarden opleveren. Ramsauer zegt dat dat geld hard nodig is voor de financiering van verkeersprojecten in Duitsland. De minister denkt aan een papieren vignet, omdat dat het snelst kan worden ingevoerd en veel automobilisten dat model kennen uit landen als Zwitserland en Oostenrijk.
 

Het Duitse kabinet is verdeeld over een tolvignet voor personenauto’s. De christendemocratische partij van bondskanselier Merkel is voor, maar de liberale FDP ziet weinig in het plan. Ook een aantal deelstaten en de automobilistenvereniging ADAC zijn tegen.
 

Vrachtwagens betalen in Duitsland al sinds 2005 tol. Chauffeurs moeten daarvoor een kastje hebben dat het aantal gereden kilometers bijhoudt. Voor personenauto’s is dat systeem te omslachtig en te duur, zegt Ramsauer, die daarom een gewoon vignet wil.


bron: www.reisverzekeringblog.nl

 

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.