Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 09 november 2012 @ 21:02 door Travelboy , 1311 keer bekeken

Een paspoort is een belangrijk reisdocument. Ga er daarom zorgvuldig me om. Als je het kwijtraakt of als je paspoort gestolen is in het buitenland, moet je zo snel mogelijk een nieuw paspoort of een noodpaspoort aanvragen.

 

Het is ook belangrijk dat je aangifte doet bij de locale politie. Wanneer je weer terug bent in Nederland moet er nogmaals bij de politie in je woonplaats aangifte van vermissing worden gedaan. Van de politie krijg je een gewaarmerkte kopie van het proces verbaal. Deze moet je meenemen als je bij de gemeente een nieuw reisdocument aanvraagt.

Noodpaspoort

 

Wanneer tijdens een reis of vakantie jouw paspoort zoek raakt of gestolen is, heb je een noodpaspoort nodig. Hiervoor ga je naar de Nederlandse ambassade in het land waar je verblijft. Soms kan dat ook bij een Nederlands consulaat. Kijk op de website van de ambassade voor de openingstijden en mogelijkheden.

 

Wellicht moet je zelfs jouw retourticket/reisplannen wijzigen omdat verificatie bij de gemeente moet plaats vinden alvorens de ambassade een noodpaspoort mag afgeven. Een (nood) paspoort kan pas worden afgegeven nadat jouw persoonsgegevens zijn geverifieerd.

 

Mocht je ook jouw uitreisvisum kwijtgeraakt zijn, dan kan je de Nederlandse ambassade vragen om verklaring waarin staat dat je jouw oude paspoort inclusief uitreisvisum kwijt bent geraakt.

Een noodpaspoort is een reisdocument dat op de ambassade kan worden geproduceerd nadat uw persoonsgegevens zijn geverifieerd bij de gemeente in Nederland. Dit noodpaspoort is een jaar geldig en heeft een paar bladzijden. Na aankomst in Nederland kan je bij je gemeente een nieuw Nederlands paspoort aanvragen.

 

www.reisverzekeringblog.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.